U akciji dobrovoljnog davanja krvi radnici Vodovoda i građani dali 16 jedinica krvi (VIDEO)

U danas organizovanoj akciji dobrovoljnog davanja krvi za radnike zaječarskog Vodovoda, prikupljeno je 16 jedinica krvi. Osim radnika ovog javnog preduzeća krv su u Radul begovom konaku dali i gradjani.

Ovo je bila prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi koju je Služba transfuzije zaječarskog zdravstvenog centra organizovala. Načelnik službe, doktor Dragan Glišić kaže da zaliha krvi za normalno funkcionisanje bolnice ima dovoljno ali da je svaka akcija dobrodošla. U ovom trenutku naročito su im  potrebne negativne krvne grupe:

“Što se tiče snabdevenosti, ne možemo da kažemo da ima, ne možemo da kažemo da nema, znači operativni program se ne odlaže. Za toliko krvi ima. Sve ono što je hitno, što se tiče naše organizacije, odlaska na teren a moram da pohvalim bogami i ljude koji dodju u bolnicu i ispruže ruku i daju krv što je naravno za svaku pohvalu. Mi funkcionišemo i radimo najnormalnije.”

Akciju dobrovoljnog davanja krvi u Radul begovom konaku, Služba transfuzije danas je organizovala u saradnji sa zaječarskim Crvenim krstom:

“Mi smo u Crvenom krstu odradili promociju ove akcije. Putem sms poruka obavestili smo više od 400 gradjana Zaječara kako bi se i oni odazvali i dali krv. Tako da eto… nadam se da će se odazvati i da će akcija biti uspešna. Ja se ovim putem zahvaljujem svima koji su se odazvali a pre svega radnicima Vodovoda koji su i ovoga puta pokazali svoju humanost”, rekla nam je Irena Mladenović iz Crvenog krsta u Zaječaru.

Posle radnika Vodovoda, Služba transfuzije akciju dobrovoljnog davanja krvi organizovaće već sutra za radnike Telekoma, a Crveni krst za mart priprema akciju sa zaposlenima u ustanovama kulture. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *