Zaječar: Elektrotehničar informacionih tehnologija od jeseni u Tehničkoj školi (VIDEO)

Zaječarska Tehnička škola ponudiće budućim srednjoškolcima jedno novo odeljenje – elektrotehničar informacionih tehnologija. Ovo zanimanje je poslednje tri godine u Tehničkoj školi postojalo kao ogledno odeljenje.

Tehnička škola u Zaječaru pruža svojim učenicima obrazovanje iz nekoliko oblasti: elektrotehnika, saobraćaj i mašinstvo. Pohađa je oko 800 učenika. Od 2014. godine u Tehničkoj školi u Zaječaru postoji ogledni profil elektrotehničar informacionih tehnologija koji će prerasti u odeljenje, kaže direktor škole Goran Stanković. 

“Mi za narednu školsku godinu planiramo jedno novo-staro odeljenje elektrotehničara informacionih tehnologija koje je do ove školske godine bilo u ogledu. Rešenjem Ministarstva prosvete prevedeni su iz ogleda u redovan sistem tako da školske 2018/2019. upisujemo učenike po novom nastavnom planu i programu, koji se u suštini ne razlikuje toliko puno od onog koji je bio u ogledu.”

Osim ovog odeljenja, budućim srednjoškolcima će biti ponuđeno odeljenje elektrotehničara računara, elektrotehničara za elektroniku na vozilima, tehničara mehatronike, tehničara drumskog saobraćaja, vozača motornih vozila i odeljenje mašinskih tehničara za kompjutersko konstruisanje. 

“Ovo je plan koji je škola predala Ministarstvu prosvete, a kada oni na kraju budu doneli odluku, znaćemo konačno koji su to obrazovni profili koji ulaze u Konkurs za upis u narednu školsku godinu.”

Osim pripreme za predstojeći upis, ekipa Tehničke škole uvežbava se da 10. marta učestvuje na finalu takmičenja Adria regije First lego lig, a krajem marta ugostiće učesnike Galaksija kupa. Takođe, za nedelju dana Tehnička škola biće domaćin srednjoškolcima regiona koji će se takmičiti u Poslovnom izazovu Timočke krajine.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *