Pretučeni glumac Vasa Spasojević u kritičnom stanju (VIDEO)

Juče je u Gamzigradskoj banji napadnut Vasa Spasojević (72), zaječarski glumac u penziji, koji već više od 10 godina živi u Banji, nedaleko od Zaječara. Kako nezvanično saznajemo on je sa teškom povredom glave prebačen na neurohirurgiju Kliničkog centra Niš, gde se lekari bore za njegov život. 

Sedamdesetdvogodišnjeg Vasu Spasojevića policija je pronašla u borovoj šumi pretučenog, teško povređenog i onesvešćenog. Tu je bila i komšinica Ljubinka Marinković…

“Policija pogleda na dole kaže eno ga čovek leži, krvava glava. Lobanja smrskana, mozak se vidi, ja sam počela da plačem, srušila sam se… To je dobar čovek bio” kaže Ljubinka Marinković, komšinica:

Komšinica Ljubinka bila je poslednja osoba sa kojom je zaječarski glumac razgovarao. Trebalo je kod nje da svrati na kafu… Ali kada ga nije bilo posle pola pola sata čekanja ona je krenula da ga potraži i ubrzo je iz borove šume nedaleko od njene kuće čula glasnu prepirku, a uskoro i Vasine vapaje i pozive u pomoć:

“Zapomaganje sam čula ovde na ćoše, čula sam Vasin glas i ovog što ga prvi put povredio. I ja sam dalje slušala šta se dešava. Za 5 minuta čula sam Vasin glas Ljubinka upomoć, Ljubinka upomoć, već iznemogao… Kažu da su našli na njega palicu, stavljena na njega palica i motka”

Ljubinka kaže da je Spasojević bio u sukobu sa njenim prvim komšijom koji ga je oktobra prosle godine pretukao i naneo mu povrede glave. Zbog toga su ona i Spasojević pre deset dana dali izjave Osnovnom javnom tužiocu u Zaječaru. Zaječarska policija nije želela da potvrdi, a ni demantuje povezanost ova dva slučaja a kako nezvanično saznajemo, nasilni komšija je priveden na saslušanje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *