Zaječarska Akademija Mladost izgubila od beogradskog Partizana sa 56:88 (VIDEO)

Kadeti košarkaške akademije Mladost, rezultatom 56:88 izgubili su u Zaječaru utakmicu sa vršnjacima beogradskog Partizana. Meč je odigran u okviru 15. kola Triglav kvalitetne lige.

Nema svako priliku i čast da u karijeri igra sa Partizanom. Upravo to su u subotu doživeli mladi zaječarski košarkaši. Partizan inače u čitavom prvenstvu do sada nema ni jedan poraz i ubedljivo je prvi na tabeli. I pored toga što su crno beli u Zaječar doputovali bez nekoliko prvotimaca, razlika u kvalitetu ekipa bila je vidljiva od samog početka susreta pa je prva četvrtina završena rezultatom 25:13 u korist Beogradjana. U drugoj četvrtini se igralo ravnopravno pa je na poluvremenu bilo 40:27 za Partizan. Ipak, na kraju su košarkaši Mladosti uspeli da postignu svega 56 poena a gosti čak 32 više. Očigledna je bila i bolja fizička priprema partizanovih košarkaša. Bolji od ostalih kod Mladosti, koja je igrala bez prvog centra Vlkua, bili su Milošević sa 12, Nikodijević, Ilić i Prvanović sa po 8 poena:

“Utakmica je bila odlična. Bili smo loši u odbrani, posle poluvremena. Oni su držali isti ritam”, kaže Marko Prvanović.

Utakmicu je prokomentarisao i Milan Veljković, trener KK Mladosti: 

“Dobro smo krenuli, medjutim realno fizički dominantna ekipa Partizana je dosta uticala na tok utakmice tako da kako je utakmica odmicala tako smo i mi igrali sve slabije, igrali smo onoliko koliko smo mogli. Nemam šta da zamerim mojim momcima. Dobro su se borili i tako da to je otprilike to. Ostaje da radimo dalje i da tražimo neku šansu sa slabijim protivnicima za pobedu.”

Partizan, i pored toga što do kraja reguralnog dela sezone ima još 7 kola, u doigravanje će sa prve pozicije:

Dragoljub Avramović, trener KK Partizan čestitao je ekipi Mladosti na fer i korektnoj igri, a svojima čestitao pobedu i poželeo dalje uspehe.

Prvenstvo u Triglav kvalitetnoj ligi za kadete nastavlja se već u četvrtak. Mladost putuje u Kragujevac i igraće sa Radničkim. 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *