Kvintet Saše Bonovića pred zaječarskom publikom (VIDEO)

Kvintet Saše Bonovića sinoć je nastupio u Omladinskom centru. Za prvi nastup u ovom sastavu u Sašinom rodnom gradu, publici su izveli obrade najpoznatijih hitova stare Jugoslavije, zvuk Balkana i drugu popularnu muziku.

Posle četiri godine koliko postoji Kvintet Saše Bonovića, lider benda – Zaječarac, odlučio je da repertoar koji sviraju zajedno širom Srbije i inostranstva, predstavi i svojim sugrađanima. Ovaj iskusni muzičar i majstor violine, okupio je takođe iskusne kolege iz cele Srbije. Udaljenost izvođača nije problem, a međusobno razumevanje je uslov dobrog nastupa pred publikom…

“Najbolja atmosfera je kada muzičari sami među sobom dobro komuniciraju i osete se onda to i publika oseti. Kad oni vide da mi dišemo zajedno, onda cela sala, klub ili bilo koji drugi prostor je jedna celina – sve zavisi od nas.”

Saša Bonović nakon 40 godina sviranja violine i klasičnog muzičkog obrazovanja, s pravom kaže “muzika je moj život”. Zbog sigurnosti i dugogodišnjeg iskustva, kaže da nema tremu bilo gde u svetu da nastupa, ali rodni grad je uvek novo iskušenje:

“Što reče Vlatko Stefanovski, u svom gradu si niko i ništa, čim izađeš iz svog grada svi te više cene, a evo pokušaja da ja razbijem tu Vlatkovu teoriju.”

Publika je uživala u obradama muzike Balkana, Rusije, Južne Amerike i ex yu popa i roka. Podršku u publici dali su mu stari prijatelji i kolege.

Nakon Zaječara, Kvintet Saše Bonovića nastavlja sa nastupima u drugim gradovima, a planiraju i nastup na niškom Džez festivalu.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *