Počele pripreme FK Timok sa novim trenerom Konstantinom Đurićem (VIDEO)

Već nekoliko dana fudbaleri zaječarskog srpskoligaša, na terenima na Kraljevici, pripremaju se za prolećni deo prvenstva. Posle izbora novog rukovodstva, u klub su stigli novi trener i nekoliko pojačanja pa su očekivanja da Timok, koji sledeće godine obeležava 100 godina postojanja, i pored toga što je jesenji deo sezone završio kao poslednji, opstane u ligi.

U pogonu je trenutno 26 igrača. Uglavnom je reč o mladim momcima a ekipa je pojačana i sa dvojicom iskusnih fudbalera. U Zaječar je iz Radnika iz Surdulice stigao Miloš Ivanović a iz Radničkog sa Novog Beograda Miloš Lekić. U planu je dovođenje još nekoliko pojačanja a prelazni rok traje do 11. marta. Jedan od igrača sa najdužim stažom u Timoku, Saša Spasovski kaže da je zadovoljan načinom rada novog trenera i da veruje da Timok na proleće može da igra kvalitetnije i da nizom pobeda pobegne sa začelja:

“Atmosfera je super. Radimo 2 puta dnevno. Došao je novi trener. Radimo fenomenalno. Borimo se. Svako želi da ostane ovde u klubu, pošto dolaze još pojačanja, tako da svako želi da se izbori za svoju poziciju.”

Novi šef stručnog štaba pedesetpetogodišnji Konstantin Đurić, sredinom osamdesetih godina prošlog veka igrao je u Crvenoj Zvezdi. Iz ovog velikog kluba, u kome je vodio kadete  stigao je u Zaječar. Kaže da je impresioniran Kraljevicom i uslovima koji ovde postoje za pripreme sportista:

“Ja nikad nisam zadovoljan tako da uvek može bolje, efikasnije, videćemo kako ćemo dalje da funkcionišemo. Nadam se pozitivnoj energiji, dobrim ljudima, oni koji hoće da pomognu Timoku da ostane u ovoj ligi i da se klub diže iz dana u dan.” 

Timok sutra igra prvu pripremnu utakmicu ovog proleća. U 15 sati na Kraljevicu dolazi negotinski Hajduk Veljko a već u nedelju Timok će ugostiti bogovinski BSK. Prolećni deo prvenstva u srpskoj ligi počinje desetog marta. Timok će u prva dva kola biti domaćin. Prvo će dočekati Tabane iz Jagodine a potom Rtanj iz Boljevca. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Sport Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *