Košarku je lako voleti (VIDEO)

Moderno vreme donosi i loše i dobre stvari. Tako je danas, gotovo nemoguća misija, videti decu kako na poljančetu ili igralištu igraju fudbal, basket ili neku od drugih brojnih dečjih igara uz koje su odrastale generacije. Zato je bilo zadovoljstvo u sali za fiskulturu zaječarske Gimnazije posetiti trening mladih košarkaša. Sve je prštalo od graje i klinačkog oduševljenja koje pruža košarkaška lopta. Mališani kažu da su između ostalog ovaj sport zavoleli pored svojih drugara koji već duže treniraju.

Košarkaški klub “Timok” čine dečaci i devojčice rođeni od 2003. godine i mlađi. Pioniri i mlađi pioniri igraju i ligu sa vršnjacima, od Kladova do Vranja. Za one najmlađe, od kojih mnogi još nisu krenuli ni u školu, organizovano je takmičenje u mini basketu i oni nastupaju na revijalnim turnirima. Treninge drži pet trenera sa odgovarajućom licencom. I oni kažu da im rad sa decom, od kojih će neki biti budući šampioni, predstavlja posebnu inspiraciju. 

“Ovo su mala deca i u početku mi obraćamo pažnju na njihov motorički razvoj. Može da se vidi koje dete je spretno, brzo, skočno ali još su oni mali u ovom uzrastu da bi mi mogli da kažemo da li su talentovani ili netalentovani za sport. Bitno je da se bave u ovom uzrastu što više sportom, a uz kvalitetan rad, uz njihov požrtvovan rad moći će da postanu dobri košarkaši”, kaže Vladimir Stanković, trener KK Timok.

Milan Veljković, takođe trener u ovo klubu ističe da je najbitnije da deca zavole sport i košarkašku loptu: “Ne učimo ih nekim preteškim vežbama i elementima, jednostavno držanje lopte, hvatanje, dodavanje, šut, sve to zavisi od toga koliko su deca motorički sposobna, odnosno koliko su u svom uzrastu ispred svoje generacije.”

Mladi zaječarski košarkaši osnovne elemente košarke ali i motorike uče tri puta nedeljno po jedan sat. Članarina je hiljadu i pet stotina dinara mesečno. 

 
 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Sport Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *