Oko 800 sitnih životinja na Međunarodnoj izložbi u Grljanu (VIDEO)

U Grljanu je proteklog vikenda održana izložba golubova i sitnih životinja. Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji, dvadesetoj po redu, učestvovali su golubari i kunićari iz Srbije ali i nekoliko susednih država. Bilo je oko 600 golubova, 40-ak kunića i preko stotinu primeraka ukrasne živine i egzotičnih ptica. Moglo se videti i nekoliko činčila.

Grljanac Ljubomir Bobić, jedan je od najstarijih izlagača a golubove čuva od detinjstva. Ljubav prema ovim pticama nije ga napustila ni sada kada je ušao u devetu deceniju života. Ima čak 8 vrsta golubova i redovni je osvajač nagrada na ovakvim skupovima:

“Ima posla oko golubova, kad se izvedu mladi treba im dati granule, žito, kukuruz, suncokret. Ima izdataka ali ja volim golubove.”

Organizator izložbe golubova i sitnih životinja u Grljanu bilo je Udruženje odgajivača “Elan” iz Grljana. Rade Baljević, član ovog udruženja kaže da su zadovoljni odzivom i kvalitetom izloženih životinja.

“Mi smo se trudili da ove godine, s obzirom na to da je jubilarna, da je organizujemo sa što boljim eksponatima i veoma smo zadovoljni. Kao što vidite u potpunosti je uspela, imamo dovoljan broj eksponata, mislim čak da je ova sala mala za onoliko koliko je bilo interesenata.”

Vlasnici najlepših životinja izloženih u grljanskom Domu kulture dobili su pehare i medalje a svi učesnici dobili su zahvalnice. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *