PU Zaječar: Smanjen broj krivičnih dela u 2017. godini

Tokom prošle godine, na području Policijske uprave Zaječar, broj krivičnih dela u odnosu na 2016. godinu smanjen je za nešto više od 5%. U 2017. evidentirano je 1.720 krivičnih dela dok ih je godinu pre bilo 1.813. Povećan je i broj rasvetljenih krivičnih dela i to za 9% a sva teža krivična dela su rasvetljena, stoji u saopštenju zaječarske policije.

Smanjenje beleže i imovinska krivična dela odsnosno teške krađe, krađe i razbojništva. 

Tokom 2017. godine zaplenjeno je oko 28 kilograma marihuane, oko 50 grama ostalih vrsta narkotika i oko 1.700 komada različitih tableta koje se nalaze na listi psihoaktivnih supstanci.

U godini iza nas otkriveno je 242  krivična dela iz oblasti privrednog kriminaliteta što je za 10 više nego pretprošle godine. 

U akcijama suzbijanja ilegalne trgovine akciznim proizvodima, zaplenjeno je oko 780 kilograma rezanog duvana i više od 13.000 paklica cigareta bez akciznih markica. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Hronika Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *