Siromaštvo i bolest dece na plećima samohrane majke iz Donjeg Milanovca (VIDEO)

Sudbina se poigrala sa Sladjanom Ilić iz Donjeg Milanovca. Ona, sa bolesnim sinom u oronuloj kući bez struje, živi sama i izdržava se jedino od socijalne i materijalne pomoći.

Slađana Ilić iz Donjeg Milanovca iz prvog braka ima sina Ivana koji od rođenja, odnosno već 20 godina, boluje od cerebralne paralize. Žive u naselju Zapis na obali Dunava, u prastaroj kući punoj vlage. Pored toga nemaju električnu energiju što im dodatno otežava svakodnevnicu.

Blizancima iz drugog braka, sedmogodišnjem Marku i Milici takođe je ustanovljena dijagnoza cerebralna paraliza a boluju i od epilepsije, kaže njihova majka. Jedino je devetogodišnji Ivica zdrav dečak. Ova deca su inače trenutno kod Slađanine svekrve jer je u toku sudski spor oko starateljstva. U domu gde živi sa najstarijim Ivanom nema televizor, zamrzivač, frižider a često ostanu bez vode i ogreva i kažu da im je najteže kada padne mrak. Pored komšija ovu nesrećnu ženu obilazi jedino tetka Mirjana.

Ovo malo domaćinstvo izdržava se jedino od socijalne i materijalne pomoći. I pored podrške mesne zajednice Donji Milanovac koja im je više puta plaćala račune za struju i nabavljala drva za ogrev, Slađana i njeno dete svakim danom gube i onako narušeno zdravlje a pomak na bolje nije ni na vidiku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *