Marko Vidojković sutra uveče gost zaječarskog Omladinskog centra

Omladinski centar će sutra od 19 sati ugostiti jednog od najčitanijih savremenih srpskih pisaca, Marka Vidojkovića. On će ovom prilikom predstaviti svoj najnoviji roman “E baš vam hvala”, koji je za samo nekoliko meseci postao pravi hit u zemlji i regionu. Na upravo objavljenoj Laguninoj top listi knjiga koja će ispratiti 2017. i dočekati 2018. nalazi se na prvom mestu. Roman “E baš vam hvala” izvodi svojevrsni desant na celokupno postjugoslovensko društvo. U doba globalne apatije i opšteg osećanja bezizlaza Vidojković nam pomaže da jasnije sagledamo i sudbinu Jugoslavije i vreme u kome živimo.

Marko Vidojković rođen je u Beogradu, 1975. godine. Objavio je dela „Ples sitnih demona“, „Đavo je moj drug“, „Pikavci na plaži“, „Kandže“, „Sve crvenkape su iste“, „Hoću da mi se nešto lepo desi odmah“ i „Kandže 2: Diler i smrt“, kao i zbirku priča „Bog ti pomogo“. Roman „Kandže“ je od oktobra 2004. do maja 2005. doživeo pet izdanja i kao jedna od najprodavanijih knjiga domaćeg autora, dobitnik je nagrade Zlatni bestseler.

Vidojković je 2006. za „Kandže“ dobio i nagradu  Kočićevo pero, a za „Sve crnvekape su iste“ Vitalovu nagradu. Objavljivan u Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, Bugarskoj, Nemačkoj i Poljskoj. Bio je urednik u časopisima „Maxim“ i „Playboy“.

Nakon tribine, uz muziku koja će biti Markov izbor, naš poznati pisac nastaviće druženje sa ljubiteljima svog opusa u kafeu Omladinskog centra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *