Bor: Rakita povećala cene naknada za otkup zemljišta u zoni projekta Čukaru Peki

Preduzeće “Rakita eksplorejšn d.o.o.” iz Bora od početka ovog meseca povećalo je cene naknada za otkup privatnog zemljišta u zoni obuhvata projekta Čukaru Peki, na osnovu zahteva predsednika opštine Bor Aleksandra Milikića, navodi se u saopštenju SO Bor.  

Isplata bonusa na procenjenu tržišnu vrednost zemljišta umesto dosadašnjih 60% iznosiće 100%. Ova odluka važiće prilikom sklapanja novih ugovora o kupovini zemljišta, ali i retroaktivno za sve prethodno sklopljene ugovore u vezi sa otkupom zemljišta na projektu Čukaru Peki. Takođe, biće isplaćeni i dodatni bonusi u iznosu od 50.000 dinara za svaku parcelu prodatu ovom preduzeću, dok će se u slučajevima gde ima suvlasništva nad zemljištem, bonus isplaćivati vlasnicima proporcionalno udelu vlasništva nad zemljom, stoji u dopisu koji je “Rakita eksplorejšn d.o.o.” uputila predsedniku opštine Bor.

Na osnovu razgovora predsednika Milikića sa predstavnicima kompanije “Rakita eksplorejšn d.o.o.” ustanovljeni su principi saradnje kako bi se ispoštovali obostrani interesi, kako kompanije, tako i građana opštine Bor, kao i prvenstveno interesi Republike Srbije. Predsednik Milikić je izričito insistirao na povećanju cene otkupa zemljišta, zatim na uključenju kompanije “Rakita eksplorejšn d.o.o.” na uređenju lokalne infrastrukture, kao i to da domaće firme budu angažovane u procesu rada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *