Vaterpolisti Srbije podržali borbu protiv kancera (FOTO)

Reprezentativci vaterpolo tima Srbije i legendarni Dejan Savić videom o samopregledu dojke podržali su edukativni projekat “Jači od straha” koji ima za cilj širenje svesti o simptomima i prevenciji malignih bolesti. 

Naš proslavljeni selektor u jednominutnom video klipu, na interesantan način pokazuje okupljenom “jatu delfina”, među kojima su Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Branislav Mitrović i Strahinja Rašović, “taktiku” za najvažniju pobedu mnogih obolelih od karcinoma dojke.

Prema rezultatima istraživanja tima sa Nacionalnog univerziteta Singapura koji je obradio statistiku o kanceru dojke u Danskoj, Finskoj, Norveškoj, Švedskoj, Švajcarskoj i Singapuru od 1970. godine, od karcinoma dojke mahom oboljevaju žene (99%), dok je manje poznat podatak u javnosti da ni muškarci nisu pošteđeni ove bolesti.

Savić sa nešto drugačijom taktičkom tablom u rukama, uz vrlo precizna uputstva “delfinima” objašnjava kako izgleda samopregled kao najvažniji korak u prevenciji karcinoma dojke za oba pola.

Video klip sa vaterpolo reprezentativcima snimljen je u okviru edukativnog projekta “Jači od straha” na beogradskom plivalištu “Gale Muškatirović”. 

Projekat je pokrenula agencija za integrisane komunikacije Golin.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *