Zaječar: 62 godine planinarskog društva Dragan Radosavljević

Predstojećeg vikenda, nizom aktivnosti, planinarsko društvo “Dragan Radosavljević” iz Zaječara obeležiće 62. godinu postojanja.

Obeležavanje jubileja započeće sutra tradicionalnim usponom na Dudicu. U nedelju u Omladinskom centru u Zaječaru, od 18 sati, biće održana svečana akademija i dodela priznanja najaktivnijim članovima. U ponedeljak 4. decembra, na gradskom groblju, biće položeni venci na porodičnu grobnicu Radosavljević.

Ovo planinarsko društvo u 2017. imalo je ukupno 67. akcija od čega 56 planinarskih i 11 akcija na uređenju bastiona i čišćenju deponija. Realizovani su usponi na značajnije vrhove Balkanskog poluostrva: Musala, Vihren, Botev, Maljovica, Ljuboten… Jedan od članova, Živorad Branković, učestvovao je u ekspediciji koja je popela vrh Elbrus na Kavkazu i time dobio priznanje planinarskog saveza Srbije za postignute rezultate u disciplini visokogorstvo. Uspešno je realizovan “Božićni uspon na Rtanj” po 34. put i drugi Timočki maraton. Organizovana je planinarska škola i petnaestoro članova ovog društva dobilo je diplome za uspešno savladanu Osnovnu planinarsku obuku. Realizovan je projekat o zaštiti životne sredine “Zazeleni”.

U narednom periodu, ovo planinarsko društvo, očekuje potpisivanje još jednog velikog projekta, pripreme za “35. Božićni uspon na Rtanj” kao i mnoštvo drugih vrhova kako u zemlji tako i u inostranstvu.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *