O knjigama Omara Mihaela Ajvanhova prevodilac Ivana Živković Maslačak (FOTO)

U zaječarskoj biblioteci publika je imala priliku da upozna život i delo Omrama Mihaela Ajvanhova, bugarskog filozofa, učitelja, alhemičara, mistika, magusa i astrologa, rođenog početkom XX veka koji je živeo do 1986. godine. O njegovoj zanimljivoj biografiji, bogatom književnom opusu, putovanjima i uticaju koji je imao, govorila je prevodilac njegovih knjiga u Srbiji Ivana Živković Maslačak (Postati živa knjiga, U društvu učitelja, Nova zemlja…).

Ajvanhov je tokom 50 godina razvijao učenje univerzalnog belog bratstva, održavši 5000 predavanja. Podučavao je uglavnom u Francuskoj, a spiritualne centre je zasnovao u Bonfenu, Francuska i u Izgrevu, Bugarska, ali je takođe i dosta putovao, između ostalog u Švajcarsku (spiritualni centar Videlinata), u Kanadu, Sjedinjene američke države, Britaniju i Skandinaviju. Njegovo delo uključuje 44 džepna izdanja i 32 sabrana dela zasnovana na njegovim predavanjima, koja su najpre bila zapisivana, a zatim i snimana na audio i video trake.

Ajvanhovljeva filozofija uči da svako, bez obzira na to kojoj rasi, religiji, socijalnom staležu pripada, može da uzme učešće u ostvarenju nove ere bratstva i mira na zemlji. Ovo se događa kroz ličnu transformaciju ličnosti, kroz njen rast u savršenstvu i harmoniji sa božanskim svetom. Šta god da se zbiva, ličnost se neizostavno fokusira na što bolje ponašanje na zemlji.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *