Organizacioni odbor usvojio izveštaj 26. Dana Zorana Radmilovića. Uskoro zatvaranje zaječarskog pozorišta i formiranje nove ustanove (VIDEO)

Organizacioni odbor pozorišnog festivala 26. „Dani Zorana Radmilovića“ usvojio je na današnjoj sednici izveštaj sa ovogodišnjeg festivala i rashodnu stranu finansijskog izveštaja u iznosu od 4 miliona 873 i po hiljade dinara. Budući da pozorište u finansijskom izveštaju nije navelo i prihodnu stranu organizacije ovogodišnjeg festivala, predsednik Organizacionog odbora Boško Ničić zatražio je da se najkasnije za nedelju dana dostavi odboru i ovaj dokument na usvajanje.  

Nakon sednice Organizacionog odbora, na pitanje novinara T1 televizije kakva je sudbina zaječarskog pozorišta, s obzirom na to da su najavljene bolne i teške reforme, gradonačelnik Zaječara rekao je da će zbog viška zaposlenih ova ustanova kulture ponovo biti ugašena i formirana nova. Sistematizacijom je u pozorištu predviđeno 34-voro zaposlenih, a sada ih je 45.

Ničić je najavio i kompletnu promenu elektroinstalacija u pozorištu zbog kojih se program sada u toj zgradi odvija uz privremenu protivpožarnu dozvolu, ali nije precizirano i kada će radovi početi.

Istu sudbinu kao pozorište, doživeće i Ustanova CEKIT iz koje će međutim nastati dve ustanove – kulture i turizma zasebno.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *