Održan glavni pretres u postupku Tužilaštva protiv vlasnika Hotela Srbija Tis za krivično delo oštećenja životne sredine

U Osnovnom sudu u Zaječaru danas je održan glavni pretres u postupku Osnovnog tužilaštva protiv Toplice i Snežane Mitrović, vlasnika i zakonskih zastupnika hotela Srbija Tis, optuženima zbog krivičnog dela oštećenja životne sredine. 

Optuženi su na saslušanju pred sudijom Sašom Živkovićem negirali krivicu da su bušotinom izgrađenom pored hotela za potrebe grejanja, oštetili životnu okolinu, tako što su presušili arteske česame.

Svedoci koji su pozvani na predlog tužilaštva u ovom postupku, danas nisu saslušani jer je branilac optuženih – advokat Milinko Jovanović, u uvodnom obraćanju sudiji napomenuo da su prilikom davanja iskaza svedoka u tužilaštvu morali biti pozvani i optuženi. O saslušanju svedoka odluka će biti doneta do narednog suđenja, koje je sudija Živković zakazao za 25. januar 2018. godine. Za tada su pozvani na saslušanje i izvođač radova Dušan Stojanović iz Zaječara  i nadzorni organ Miladin Stefanović iz Čačka.

Današnji glavni pretres mogla je da prati i zainteresovana javnost, a ono što je zanimljivo, optuženi bračni par Mitrović izašao je nakon saslušanja iz suda vidno raspoložen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *