Emisija KONKRETNO T1 televizije: Sudbina Dečijeg centra, Udruženja L down i Rime

Pre nekoliko nedelja na adresu Dečijeg centra, Udruženja Rime i Udruženja L Down stiglo je nimalo prijatno obaveštenje iz Gradske uprave Zaječar, da do 19. novembra ove godine moraju da napuste prostorije u Hajduk Veljkovoj ulici, odnosno da se isele.

Malo je reći da su u ovim udruženjima bili zaprepašćeni jer je ugovor koji su potpisali 2013. godine sa GU Zaječar oročen na 10 godina. Odjednom se postavilo pitanje šta sada, gde sa decom koja ovde u okviru raznih radionica provode svako popodne, gde sa decom sa smetnjama u razvoju, šta sa stvarima, šta sa uloženim novcem u renoviranje ovog prostora?

Odgovor je bio samo na jednoj adresi a to je Gradska uprava, međutim druga strana u ugovoru nije bila zainteresovana za dogovor i kompromis. U emisiji Konkretno pokušali smo da saznamo šta sledi i koji su dalji koraci zbog velikog interesovanja javnosti ali i zbog javnog značaja koji se ostvaruje kroz rad ovih udruženja. Gosti Selena Ristić Vitomirović, osnivač Dečijeg centra i Mirjana Đorđević iz Udruženja L Down. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *