Francuski filmski karavan od ponedeljka, 6. novembra u Omladinskom centru

Francuski institut i Zaječarska inicijativa nastavljaju sa prikazivanjem Francuskog filmskog karavana u Omladinskom centru. Filmovi iz ciklusa “Udahni život” će biti prikazani od ponedeljka, 6. novembra do četvrtka, 9. novembra, u Omladinskom centru Zaječar. Projekcije će svakog dana počinjati od 19 sati. Ulaz je besplatan. 

Biće prikazano pet filmova čiji su protagonisti adolescenti. Kroz njihovu svakodnevnicu, oni sa nama dele svoj pogled na svet. Otkrijte šta su njihove nade, vizija budućnosti i bitke koje vode da bi ostvarili svoje snove i postali svoji umesto da ih savremeno društvo pregazi. Njihove priče su poziv na razmišljanje o sopstvenim snovima iz doba adolescencije i o svetu koji dolazi, kao i o onom koji smo za sobom ostavili… Kojim god putem da krenu, ne nedostaje im ni motivacije niti humora. 

Ponedeljak, 6. novembar, od 19h: POLINA ŽIVI ZA PLES

(Francuska,2016, 108’) (drama- fikcija)

Režija: Angelin Prejocaj 

Utorak, 7. novembar, od 19h: TAMARA

(Francuska,2016, 120’) (komedija)

Režija: Aleksandar Castanjeti

Sreda, 8. novembar, od 19h: VIDETI SVET

(Francuska, 2016, 102’) (drama)

Režija: Delfin Kulen, Miriel Kulen

Četvrtak: 9. novembar, od 19h: POLOŽI MATURU PEVAJUIĆI

(Francuska, 2013, 82’) (dokumentarac)

Režija: David Andre

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *