DEČIJI CENTAR – BISER U BLATU NAŠE PROVINCIJE

Teško je zamisliti veću posvećenost radu sa decom od onoga što je Selena Ristić Vitomirović sa još desetak svojih saradnika i saradnica demonstrirala minulih godina. Oni su se posvetili najmlađim Zaječarcima na način kako samo entuzijasti i zaljubljenici mogu, razvijajući kod njih sve one vrline koje se u našem društvu temeljno uništavaju decenijama. Dečiji centar je promovisao u svom radu sa najmlađima umetnost, humanost, dobrotu, kreativnost, toleranciju… Njihov ugled je davno prešao granice naše zemlje. Njihovi uspesi i rezultati ne mogu se ni pobrojati u jednom tekstu. Njihovu posvećenost i dobrotu teško je ne prepoznati i ne priznati. Dečiji centar sa Selenom Ristić Vitomirović na čelu je biser u blatu naše provincije!

Obračun sa Dečijim centrom i Selenom počeo je pre dvadesetak dana kada im je “ono” što se gradonačelnikom naziva poslalo nalog da se do 19. novembra isele iz prostorija koje su im dodeljene ugovorom na 10 godina. U trenutku dok taj rok teče a svim legalnim načinima mnogobrojni pojedinci i organizacije pokušavaju da pomognu, u subotu popodne hitnim saopštenjem za javnost, oglasila se GU Zaječar da građanima objasni zašto Dečiji centar treba najuriti prvo iz prostorija, a zatim i iz našeg grada. Oglasio se ostrašćeni osvetnik sa titulom gradonačelnika i na svom FB nalogu i poručio da je dosta zloupotrebe dece i bogaćenja Selene, a zatim zapretio policijom I sudom koji će utvrditi razmere zloupotreba. Kometarisati navode iz saopštenja i FB naloga je gubljenje vremena jer stvari su jasne da jasnije ne mogu biti.

Sa jedne strane je Dečiji centar koji promoviše najbolje vrednosti ljudskog društva, a sa druge strane je Boško Ničić, promoter laži, mržnje, primitivizma, osvete… Ne treba podsećati na vrednosti koje baštini Boško Ničić, od pritvorenika (zbog malverzacija sa devizama 90-tih) preko pevaljki, rialitija, govora mržnje do konačnog obračuna sa svim ljudima u Zaječaru koji mu nisu podanici. 

Situacija sa Dečijim centrom je sve slobodne ljude u našem gradu stavila pred izbor podaništvo ili otpor? Jednostavno rečeno, ako ne odbranimo pravo na normalan život i rad Selene i njenih saradnika i saradnica iz Dečijeg centra, zlo će definitivno pobediti u našem gradu, a ovde više nikad neće živeti ljudi, koliko god stanovnika Zaječar bude imao.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *