ŽIVOT NA GRANICI – NIČIĆ I NIŠKA TV

Ako ste kojim slučajem pomislili da je Ničić zauzet stavljanjem kupusa u kačicu, na terasi svog stana, te da nema vremena da se posveti „javnim pitanjima“- grešite. Redovno obilazi, kažu, prestoničke splavove, kafiće u našem gradu a stigao je da se pobrine i za našu decu. Da, odlučio je da se posveti mladoj generaciji, natalitet pada i država treba da pomogne. Elem, naš junak je uputio pismo „Dečijem centru“, koji postoji godinama u tzv.“Grujinoj kući“, tik preko puta „Amana“ da se u roku od mesec dana isele iz tog prostora. Taj centar je rezultat brige o deci a postoji uz pomoć volontera, sposobnih ljudi i brojnih donatora koji potpomažu rad sa decom.

Tako je pre desetak godina iselio zaječarske slikare iz galerije kod bioskopa „Timok“ da bi tu njegov tadašnji intimus otvorio (koji je brzo propao) kafić. E, sada mu taj prostor treba da ga da u „zakup“ jednoj niškoj televiziji. Pisao sam već o tome. To je bio razlog što nije dao cvonjak ovdašnjim medijima, po ranijem planu, dovlači nišku televiziju koja će mu omogučiti da se opet razbaškari i samog sebe naziva i serdarom i vojvodom. Ničić+niška tv=duga vladavina. Tako on smatra. Mada, ima ona narodna-„Šta misli magare, al šta misle birači!

Videćete, u budžetu za sledeću godinu biće mnogo više para za medije ali će lavovski deo dobiti niška tv a ovi naši po neku mrvicu. Baš me zanima kako će javnost u gradu primiti ovakvo stanje a još više me interesuje šta o tome misle odbornici „vladajuće većine“! Šta o tome misli Zankov, on će napraviti dnevni red za sednicu parlamenta. Kad ga već pominjem, tek onomad videh da mu je Ničić donedavno tepao-prase! Svašta možeš, bez posledica, da kažeš političarima a onda postajete najbliži saradnici u foteljama. Ma, i bolje je-znaju šta misle jedni o drugima-Ničić je ludak a Zankov-sijalica i prase, a sad su, to svi znaju, na prst u dupe! Nego, prasići rastu!

Ako ste pomislili da će glavni urednik te, niške tv, biti akademik Danilo Katić potpuno ste promašili. Za takvog „višeg radnika“ koji je usrećio Sportsku halu i porušio tribine na bazenu, to je, što bi rekli u mom selu-pis of kake, treba neka tv, makar RTS-da se podmire njegovi gabariti. Priča se da će tu biti uključen kandidat za dopisnog akademika (ima potvrdu da je pismen) Ofset Miki. To mu je u komšiluku i on će biti tehnički urednik. Kad se emituje program on će da se popne na tavan i držaće emisionu antenu da svi mi vidimo kako nam je lepo u ovom našem lepom gradu pod vlašću Ničića i delova SNS-a.

Zaista mi prija kad mogu da zajebavam ovakvu, nikakvu, lokalnu vlast ali je vrag odneo šalu i umesto poentiranja ponovo pitam- Ima li nekog u ovom gradu ko može da zaustavi ovu najnoviju ludost i bahaćenje Ničića na fotelji gradonačelnika Zaječara? Oglasite se junaci i opozicijo. Naravno, prvo valja proveriti-može da se desi da je odustao od ove nakane ali i sama činjenica da je poslao pismo „Dečijem centru“ sa šut kartom je dovoljno za uzbunu.

Predlažem da se uspravimo i naslonimo jedni na druge ili makar uza zid. Tada neće moći da nam rade ono što već dosta rade. Znate vi dobro šta!

 

Vlado Madžoski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *