Zaječar: Počeli 26. Dani Zorana Radmilovića. Svetlani Bojković prvi ovogodišnji Zoranov brk

Predstavom MOJA TI u izvođenju Ateljea 212, u Zaječaru su u subotu uveče počeli 26. Dani Zorana Radmilovića. Neposredno pre predstave glumica Tanja Bošković govorila je o velikanu glume Zoranu Radmiloviću, rođenom u Zaječaru, koji je najveći deo glumačkog staža proveo upravo u Ateljeu 212.

Predstava MOJA TI rađena je u koprodukciji sa Sterijinim pozorjem i izvedena je proletos na zatvaranju 62. Pozorja, a krajem septembra imala je beogradsku premijeru. U predstavi rađenoj po komadu Olge Dimitrijević nagrađenom na konkursu Sterijinog pozorja za domaći dramski tekst, odlične glumačke kreacije uradile su Svetlana Bojković, Tanja Bošković, Gorica Popović. Kroz priču o lezbejskoj ljubavi i poređenju vremena sadašnjeg sa socijalističkim dobom na ovim prostorima predstava govori o ljubavi, usamljenosti, odnosima u društvu.

Igraju još i Sofija Juričan i Ivan Mihailović.

Tročlani stručni žiri ovogodišnjeg festivala, odlučio je da prvi “Zoranov brk” dodeli glumici Svetlani Bojković, a nagradu joj je nakon predstave uručio predsednik žirija Ivan Bekjarev.

U nedelju, 29. oktobra, na programu Zoranovih dana je predstava “Mrtve duše”, koju je po tekstu Nikolaja Gogolja, u Narodnom pozorištu Niš, režirala i dramatizovala Ana Đorđević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *