Likovni radovi za lepšu životnu sredinu

U Omladinskom centru u Zaječaru, održana je javna licitacija i izložba dečijih radova koji su pristigli po konkursu “ZAzeleni – brinemo o životnoj sredini”. Od oko 140 radova žiti je izabrao najbolje u tri kategorije: predškolci, osnovna škola i specijalne nagrade koje su dodeljene mladima iz Ustanove za boravak dece ometene u razvoju “Oblutak” i Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Jelena Majstorović”.

Deci čiji su radovi proglašeni za najbolje, uručene su prigodne nagrade i diplome. Nakon dodele nagrada, prisutni su imali mogućnost da nagrađene radove otkupe kroz javnu licitaciju. Na ovaj način prikupljena su određena sredstva koja će biti iskorišćena za kupovinu kanti za otpatke, flomastera i ostalih potrepština, a biće uručena obdaništima i školama čija su deca učestvovala na konkursu. 

Likovni konkurs i licitacija radova bila je ujedno i poslednja aktivnostu u okviru projekta “ZAzeleni” koji je uz pomoć resurs centra OI “Đorđe Simeonović” i Ministarstva omladine i sporta realizovalo planinarsko društvo “Dragan Radosavljević” iz Zaječara.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *