ŽIVOT NA GRANICI – KAO NIKAD U ISTORIJI ZAJEČARA

Kad se puno toga spoji- povećavaju se šanse da ova kolumna bude u velikom plusu. Prvo, ovo je pedeseta-apsolutno jubilarna  iz serije“ Život na granici“, devet je godina od formiranja SNS-a, deveta je stranka u kojoj rukovodi, koordinira Ničić! Malo li je! Ako je malo, da dodam-pišem  je  na dan svog rođendana, na dan kad je kiša počela da pada te se Grliško jezero puni svežom vodom….

E, to su razlozi što će ovom prilikom ova rubrika biti baš svečarska. Sećate se da je A. Vučić, onomad u Krepoljinu, izjavio da za Timočku krajinu dolaze svetli dani. Pokloniće nam pažnju, kao što to čini sa ostalim delovima Srbije. Razradu plana tog usrećivanja dobio je kao domaći zadatak, a ko bi drugi, Ničić-koordinator SNS-a za nas. Dugo je on razmišljao, držao je strateške sastanke sa ekspertima koji ga okružuju sa sviju strana a ponajviše je pravio planove sa akademikom Danilom Katićem. Završne predloge za grad Zaječar, koji će biti  poslati AV-u, dobio sam zahvaljujući krtici (šifrovano-jazavac) u Gradskom veću, te vam najzanimljiviji deo širokogrudo prepuštam na analizu.  Hoću , bre, da vas sve obradujem! Dok se ne izgradi najveća industrijska zona u Srbiji, na 80 hektara,  sa desetinama fabrika i dok se ne naprave stotine i stotine kilometara auto puteva na sve četiri strane sveta, Ničić je u sadejstvu sa Katićem napravio sledeći ekonomski plan:

Humka na Skveru se povećava i povišava do visine okolnih zgrada (tako da neće biti potrebno graditi žičaru) i postaće, prva u istoriji, skijaška staza u srcu centra nekog grada na svetu. To će potamaniti dušmane koji se podsmevaju i podkecavaju gradonačelnika zarad te humke, na koju on nasađuje omiljena cveća svojih najbližih saradnica. Zaječar će dobiti na desetine novih radnih mesta i postaće turistička atrakcija svetskih razmera.

Fontana na Skveru će pretrpeti određene promene. Biće pažljivo proširena, produbljena i uz pomoć balona koji stoje neiskorišćeno još iz vremena prve vladavine Ničića, pretvorena u zimski plivački centar. Ko ti daje, bazen u srcu grada! Malo se skijaš i ako te ne nasankaju, posle plivaš do mile vode. Da mi ne bi uznemiravali zemljodelski narod po njegovoj tazbini u Nikoličevu, već se radi cevovod koji će toplu vodu dovesti do zimskog bazena.

Česma na Skveru, takođe, postaje turističko- privredni adut Ničićeve vlasti. Prvo, mora da se pomeri prema hotelu, odavno je to Ničić obećao-smeta kad gostuju pevaljke na Skveru. Na taj način preseljenjem i , možda, ponovnim bušenjem da ta česma stvarno postane arterska, desetine hiljada Bugara će dolaziti na koncerte velikih zvezda naše estrade(čitaj-pevaljke). To će dovesti do otvaranja nekoliko desetina hiljada radnih mesta.

Zelene površine na Skveru neće više biti pasivni posmatrači ovog revolucionarnog prevrata u životima svih stanovnika, već će biti upregnute u razvoj. Licencu za ovu ideju sa sobom nosi akademik Danilo Katić. Naime, on je predložio da se na Skveru, na zelenim površinama, napasaju ovce i koze. Procena je da će biti dovoljno trave za cca pedesetak hiljada ovaca i koza, taman koliko nas ima u ovom srećnom gradu. One bi vasceli dan pasle, gojile se a uveče bi na počinak odlazile u dvorište Gradske uprave. Tamo je em, komotno, em blizu. Još nije postignut dogovor oko toga ko će da ih muze, ali ja oko toga ne brinem, tamo ima puno majstora za mužu! Uostalom, znano je svima, da koordinator Ničić to radi pod svim režimima i vremenskim uslovima, ne pravi pitanje.

Staza za nordijsko skijanje postaje jedan od glavnih aduta u ekonomskom prevrtu grada. Kretaće od zgrade muzeja, pa preko nove pijace sve tamo do Popove plaže a kad se stigne do tamo-zna se, svi naši problemi su rešeni! Prebogati nordijci će pohrliti u tople južne krajeve (kod nas!) da uživaju i troše svoje ogromne plate.

 Nema dovoljno prostora da pišem o svim detaljima plana koji će Zaječar odvesti u 22 vek. Mene to i ne iznenađuje, ako znam, da su ga napravila dva osvedočena eksperta, Ničić tzv. diplomirani ekonomista i Katić, tzv ingenjer (viši stručni radnik). Tako je kad pametan narod izabere pametne rukovodioce.

Da ponovim i da svi upamte- Zaječar očekuju dani uspeha i napretka nikad u istoriji!

Na kraju, imam i jednu poruku za one zlonamernike koji su postavljali pitanja i bockali Ničića- Te nema ga na bini tokom proslave 9. godina SNS-a, na koju je  odveo nekoliko punih autobusa, te nema ga pored AV ispred bine, gde je i mesto jednom od podpredsednika SNS-a, te ovako, te onako. On je, bre, ostao u autobusu (ne mislite valjda da je putovao službenim autom na stranački skup!) gde je uz par sendviča, uz aktivno asistiranje akademika Katića, uradio zadnju reviziju Plana za privredni preporod Zaječara, koji je potom lično (da se ne plaćaju poštanski troškovi!) predao u ruke AV. Eto, da znate celu istinu a vi ga redom zajebavate. Nema smisla, stvarno.

 

                                                                           Vlado Madžoski

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *