Emisija KONKRETNO T 1 televizije: Uskoro sudski epilog zbog presušivanja arteskih česama (VIDEO)

Današnje suđenje u Osnovnom sudu u Zaječaru, Toplici i Snežani Mitrović, vlasnicima i zakonskim zastupnicima hotela Srbija Tis, optuženima zbog krivičnog dela oštećenja životne sredine, zapravo nije ni počelo, a već je odloženo. 

Na današnje suđenje nisu došli okrivljeni – bračni par Mitrović, a ni njihov branilac, jer kako je rekao sudija Saša Živković, njihov prvi zastupnik je otkazao punomoćje, a drugi koji je sudu pre dva dana dostavio svoje punomoćje, tražio je odlaganje ovog suđenja, kako bi se upoznao s predmetom. 

Prisutan je bio zamenik tužioca koji postupa u ovom predmetu, kao i svedoci.

Takođe, sud je konstatovao da postoji predlog odbrane i okrivljenih o priznanju krivice i zaključenju sporazuma. Sa tim predlogom upoznato je i tužilaštvo, pa je zbog toga sudija odložio današnji glavni pretres i zakazao ga za 9. novembar. 

Ovaj slučaj prati veliko interesovanje javnosti u Zaječaru, a Udruženje Za česme je obezbedilo stručnu pomoć poznatog beogradskog advokata Željka Ristića, koji će pratiti krivični postupak i pojašnjavati javnosti sve što se pred sudom dešava. 

Gosti emisije “Konkretno” na T1 televiziji su advokat Željko Ristić i Aleksandar Cale Marjanović iz Udruženja “Za česme”.

Ova emisija sufinansirana je sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *