ŽIVOT NA GRANICI – NIČIĆEV TETAK IZ BEOGRADA

Skoro čovek da ne poveruje! Ničićev tetak iz Beograda otvorio se (ne dva-tri prsta) već mnogo više. Dao mu je skoro četiri stotine miliona dinara. Jadan Vulin, dobio od tetke iz Kanade dvestotinak hiljadarki evra da kupi gajbu a razapeše ga na sred Terazija a Ničić od njegovog tetka (Brnabićke) dobio više od tri milona evra i odmah sazvao konferenciju za poželjne medije i oglasio se kao kokoška kad snese jaje. Hvali se čovek-grad Zaječar je dobio socijalnu pomoć da preživi. To nisu novci za razvoj, već da se grad razdužuje, plaća kamate i gomilu drugih dugovanja. Da vam ne pričam, znate to, ko dobija socijalnu pomoć. Valjda je svima jasno da smo mi, kompletno, socijalni slučaj, na čelu sa najvećim socijalnim slučajem-podstanarom Ničićem! Dobijamo milostinju da preživimo kao grad. A, pitamo li se ko nas je doveo do prosjačkog štapa? Glavni „posao“ ja odradio lično Ničić a Mirković je samo dokusurio stvar.

Da odmah budem jasan. Dobro je što smo dobili socijalnu pomoć . Bez obzira što sam više puta napisao-da će pare iz BG stići po jatu golubova i da Ničić drži otvorene prozore gradske kuće, stvar je mnogo ozbiljnija ali i jasna. Postojale su dve varijante, prva-da nas Brnabićka (čitaj-Vučić) pusti da odemo u bankrot, ali bi na kraju Vlada morala da isplati sve dugove grada Zaječara poveriocima, i druga,  da odreši kesu i da, koliko se mora, u ovom trenutku. Upućeni kažu da to nije dovoljno i da će Ničić jedva od tih para odvojiti za pevaljke do nove godine a za novinske kuće planira da odvoji-lani. Jasno je da bi stvari postale katastrofalne po centralnu vlast da počnu da dopuštaju definitivni bankrot alavih lokalnih samouprava. To bi bio početak brzog kraja sadašnje vlasti SNS-a. Zato su prinuđeni da „krpe probušeni lonac “ lokalnih finansija. Uostalom oni su i instalirali i tolerišu takve lokalne vlasti po Srbiji, nesposobne a kradljive!

Bilo je zanimljivo pročitati objašnjenje koje je Ničić prosuo pred novinare o razlozima za uplatu iz Beograda. Kaže on-Vlada nije imala poverenje u ove pre njega (dve godine je lokalnu vlast u suštini vodio Zankov-i to prilično pošteno), već pare dolaze tek sada kad je jedan od najviđenijih preletača Srbije (Ničić) prešao u svoju trideset i osmu stranku. On je, dakle, čovek od poverenja. Onaj drugi čovek od poverenja SNS-a, Mirković, je trenutno na produženom plaćenom boravku u Genčićevoj vili, te je knjiga spala samo na Ničića. Sreća naša da bar njega imamo, zamislite da je i on sa Buckom u Genčićevoj, Vlada ne bi imala čoveka od poverenja kome bi poverila tolike novce! Mašala! Ne pitajte me sada za Danila Katića!

Osokoljen činjenicom da su pare iz BG stigle Ničić je krenuo da se „ponaša“. Razgalamio se po omiljenoj radio stanici (manjka mu verna tv postaja) da je u planu izgradnja industrijske zone na 80 hektara! Zna li ta individua šta je to, koja je to površina? Megaloman u svemu, sem u sposobnosti da nešto stvarno uradi. Padaju teška obećanja- Gamzigradska banja, samo što nisu stigli investitori a Nikoličevska (pamtite njegova obećanja?) će postati rekreativna banja za široke narodne mase. Biće posla za sve koji žele da rade, srediće i Novo groblje( pamtimo li ko je to napravio?), bla, bla…Ima li nekog ko može da mu veruje? Gomila obećanja obavezno prate svako njegovo pojavljivanje u javnosti, planovi, planovi a od svega toga dobićemo po neku mrvicu i malo više pevaljki do kraja godine.

Ovih dana pohapšena je nova grupa koja je nameštala tendere u gradu, možda bi to trebala da bude pouka za sve političare koji raspolažu našim novcima. Uhapšeni su i članovi SNS-a. Čim se nešto gradi odmah posumljajte da se tu nešto mulja. Najviše se krade tamo gde se dodiruju državne pare i privatne  (ponajviše građevinske) firme. To je blagodet za lopove iz mnogih opština u Srbiji. Ovi naši su u vrhu po lopovluku u građevinskoj sferi. Pa, nije Ničićev kum dugme pa da ga mi  prišijemo za šlic, valja da ga kumovski obogatimo.

Pare od tetke iz Beograda dodatno su ga osokolile da napadne prosvetne radnike. Zamislite-završe ozbiljne fakultete (ne kupe diplome kao on i gomila drugih) i rade za skromnu platu. Stvarno su prosvetari bitange što traže nešto što im zakon daje. Treba da se odreknu toga da Ničić može da pozove dve, tri pevaljke da se siti izveselimo na Trgu uvelih ljubičica sa krticom (ranije Skver). Ovako osokoljen naliće i podučava novinare da su alavi i da nema para. Svašta im kaže. Ne preza da deli lekcije NUNS-u, UNS-u, ma svima koji mu smetaju.

Da vam kažem- ili mu je neko obećao debelu fotelju u BG ili ćemo prisustvovati Labudovoj pesmi!

Moram ovom prilikom da primetim da je opozicija okupljena oko Ristovića i dalje zajedno, što je retkost i za svaku pohvalu. Ustali su u odbranu novinara i prosvetara od napada Ničića preko društvenih mreža. Lepo. Doduše zaboravili su da je taj antidemokrtski bes Ničića počeo pred Prvi maj ove godine kada je  on podbadao na FB svoju ekipu da moju malenkost proteraju iz Srbije, garnirano brojnim uvredama. Mene su, ovom, prilikom zaboravili, ali umem i ja da uzvratim i da se sam odbranim. Ako se gospoda sete sledećom prilikom sete –dobro, moja je dužnost je da pravim zajebavanciju svakoj arogantnoj, lopovskoj a dozlaboga nesposobnoj vlasti. 

Ovom prilikom moram da istaknem i to da su pare poslate iz Beograda tek kad sam im zapretio da po njih dolazi lično akademik Danilo Katić uz sadejstvo sa specijalcem Ofset Mikijem. Blago njima, oni se spasiše od njih-a gde ćemo mi?

 

                                                                                     Vlado Madžoski

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *