ŽIVOT NA GRANICI – AKADEMIK DANILO KATIĆ-TUTANKAMON

  Na samom početku ovog teksta moram skromno da pripišem sebi  ogromnu ulogu u otkrivanju i prikazivanju javnosti takve  političke gromade kao što je Danilo Katić. Događanje na prošloj sednici skupštine grada Zaječara mi to daje za pravo! Nemam reči, on je (bi)ser skoro pravi, živi, genije. Akademik, genijalac i naš! Trošite domaće! Potpuno je zasenio Ničića (a svi znamo koliko je to teško) na javnoj sceni, da ne spominjem za koliko je dužina prešišao specijalca Ofset Mikija, koji će ostati i dalje u Gradskom veću u debeloj senci!

  Planirao sam da pozavršavam neke poljoprivredno-domaćinske poslove ( da prepečem rakiju, oberem kruške i kinesku urmu) ali je pisanje ovog teksta o akademiku Katiću postalo prioritet prioriteta!

  Elem, odbornik i šef DS-a Stojadinović već poduže „nasrće“ na Danila Katića tražeći njegovo najurivanje iz Gradskog veća. To spada u pravo opozicionih odbornika a obrazloženje je- Katić je prevario javnost pričajući da je inženjer elektrotehnike, a on je ustvari-viši stručni radnik, što bi rekao Kusturica-banderaš!  Pitanje njegove diplome smo elaborirali u jednom od predhodnih tekstova te se na to nećemo vraćati. Po statutu za članstvo u Gradskom veću nije potrebna neka škola (a i dobar broj većnika se i ponaša kao da su pozaboravljali sve što su u životu naučili i obećali) ali je jedino Danilo Katić slagao! U politici se zna-možeš da lažeš do mile volje i nikom ništa, ali ako te uhvate u laži-podnosiš ostavku ili te tvoji pajtosi škartiraju. E, to se ne sviđa akademiku Katiću. Nije mu bilo teško da Stojadinovića naziva u više navrata Musolinijem (nisam tu video neku vezu-ali je to tako sa akademicima i genijalcima!).

  Taj spor za skupštinskom govornicom je dogurao dotle da se javnosti prikazao čak i Zankov. Za pohvalu je da je oduzeo reč Katiću kad je ovaj prešao sve granice upoređujući šefa DS-a sa Musolinijem, mada je mogao i da ga udalji sa sednice za takvo brljanje. Zanimljivo je da je tu malo zapelo i oko poznavanja i upotrebe padeža od strane ak. Katića. Sebe je predstavio kao pripadnika drugog naroda („potičem iz druge narodnosti“) te stoga mu padeži nisu baš tako bliski i mili. Izgleda da je školu učio na nekom drugom jeziku a ne na srpskom! Posle svega poentirao je pozvavši u pomoć svog koalicionog prijatelja Boru Dimitrijevića- „evo tu je Bora Tutankamon“, neka on kaže zašto imam pravo da lupetam ko Danilo Katić po padeži! Tu on postade kum Bori ali imam amandman-ja sam učestvovao u promovisanju-Bora Faraon, pre mnogo godina te mi to malo smeta novo Borčetovo ime, ali ako je to zbog mira u koaliciji- Bora treba da postane Tutankamon-ne branim.

  Setio se tom prilikom ak. Danilo Katić svoje velike boljke koja ga  mnogo žulja a stalno ga podbadaju i zezaju.  On je odmah, posle dvehiljadite trebao da bude postavljen za direktora Vodovoda! Spremio je on dan pred sednicu SO Zaječar pečeno prase, iće i piće, da počasti kao novi direktor ali su i tada otkrili da se lažno predstavlja i da nema diplomu za to mesto. Ta boljka ga i danas muči a i ja mislim da smo grdno izgutali. Zamislite-takav čovek na čelu Vodovoda! On bi podigao branu Grliškog jezera na takvu visinu da bi od našeg kraja napravio more, a svi znamo šta more znači za razvoj turizma. Potopio bi nas, ali bi svi bili bogati!

  Narod koji ima takvu lokalnu vlast ne treba da brine za svoju propast. To nam je zagarantovano, u toku je!

  Moram neku reč da kažem o još jednom biseru akademika Katića sa ove sednice. U žaru diskusije pokazao je i širinu svog ogromnog obrazovanja. Grdeći Stojadinovića u jednom trenutku, vidno se uznevši, on reče-„ Što se krivo posadi vreme ne ispravi“. Naravno da „on zna“ da je parafrazirao reči čuvenog autora prvog Građanskog zakonika Crne Gore, Baltazara Bogišića- „Što se grbo rodi-vrijeme ne ispravi“, samo je hteo, izgleda, da posadi i to nakrivo Stojadinovića na sred srede Skvera, na mestu gde su do pre neki dan bile Ničićeve holandske ljubičice od sto hiljada dinara sa sve čuvarima.

  Da se malo manem zajebancije, čujem da je odbornička opozicija u Zaječaru počela da raste, sada ih je sedamnaest. To znači da mogu mnogo više da zagorčaju Ničiću život. Šuška se, javlja mi moj insajder (šifrovani naziv-jazavac) da se još nekoliko odbornika na čelu sa jednim značajnim odbornikom, sprema da menja dresove. Svašta će da ispadne! Nateraće oni Ničića da se mane špaciranja po prestoničkim splavovima sa estradnim društvom, te da zalepi zadnjicu na skupštinsku stolicu. U, svakom slučaju neće biti dosadno ove jeseni, dok Ničić i ostali čekaju da po jatu golubova stignu obećane pare iz Beograda.

 

  P.S. Da vam nešto u poverenju kažem: da nije ovakvih buzdovana ne bih imao šta da pišem. Zahvaljujući njihovim ogromnim naporima da predstave sebe onakve kakvi jesu, na raspolaganju mi je pregršt likova koji obeležavaju ovaj vek u Zaječaru. Zamislite tek kad na red dođe onaj glumac-politikant, član Gradskog veća, koji je pre nekoliko meseci na sred Beograda na mitingu opozicije- SNS-ovce nazvao fašistima a onda se ladno, prateći Ničića, učlanio u taj isti SNS! Mislite da je on fašista? Taman posla, nema šanse. Koja je to plejada likova ovdašnje lokalne vlasti! Ljudine, karakteri. Ima ih još i potrudiću se da nikoga ne preskočim, gospodu i gospođice-gospođe. Svi koji daju doprinos da nas ove bitange upropašćavaju i potkradaju dobiće zasluženo mesto u tekstovima.

 

                                                                      Vlado Madžoski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *