BOŠKO SOTIROVSKI UTERUJE STRAH U KOSTI

Koliko su za čitavo društvo kancerogeni tandemi novinara i političara, koji zajedno nastupaju u klevetničkim kampanjama koje vode protiv ono malo slobodnih medija što nam je u Srbiji ostalo, možemo svakodnevno da gledamo na stranicama pro-vladinih tabloida i elektronskih medija. Međutim, kada novinar Javnog servisa – RTS, krene u obračun sa istinom i zdravim razumom protiv svojih kolega, a za račun političara, to pokazuje novu dimenziju propadanja naše profesije. Zbog toga skrećem pažnju javnosti, udruženja novinara i menadžmenta RTS-a na političko-novinarski tandem Boško Ničić – Dragana Sotirovski, koji je u funkciji zaštite kriminalnih aktivnosti aktuelne vlasti u Zaječaru, izneo nove laži i klevete na moj račun.

Nakon skaradnog obraćanja gradonačelnika Boška Ničića urednicima lokalnih medija, koje je osudio NUNS, oglasila se Dragana Sotirovski, dopisnica RTS-a iz Niša, i njegove, baljezgarije proglasila istinom, a meni “presudila” na tako poznat način, koji se može definisati kao laž od prvog do poslednjeg slova koje je napisala na FB profilu gradonačelnika Zaječara (objavu možete pogledati ispod teksta).

Ne pada mi napamet da se pravdam da nisam reketaš i kriminalac zaposlen na RTS-u, koji iznuđuje novac iz budžeta Zaječara. Istina je da već dugo nisam zaposlen na RTS-u, a dok sam to bio, realizovao sam neke od najuspešnijih istraživačko- dokumentarnih projekata te kuće, o čemu svedoče mnogobrojna međunarodna priznanja koja sam dobijao. 

Ponovo podsećam javnost da sam na meti lokalne vlasti u Zaječaru i njihove saradnice Dragane Sotirovski, zbog istraživačkih novinarskih radova redakcije čiji sam glavni i odgovorni urednik, a sve u cilju zastrašivanja i zaštite političko-kriminalno-tajkunskih interesa koje smo ugrozili radeći svoj novinarski posao u skladu sa najvišim standardima naše profesije. Upravo ta činjenica je najveća smetnja Dragani Sotirovski i njenim političkim mentorima, jer se sa nama mogu obračunavati samo klevetama, a ne činjenicama. Ako lažem nek me uvažena “koleginica” demantuje bar jednom informacijom koju može da dokaže ili neka zaćuti! 

Kako bih olakšao ovu dilemu, “koleginici” Sotirovski, preporučujem da sledeći put pre nego što krene u odbranu lika i dela političkog istomišljenika Boška Ničića, profesionalno ispita (što je po svemu sudeći u njenom slučaju veoma teško), gde sam zaposlen i koje mi je radno mesto. Takođe je obaveštavam da ćemo se u narednom periodu braniti od njenih kleveta relevantnim novinarskim radovima (potkrepljenim činjenicama), u tekstovima kako se troši novac pretplatnika RTS-a, pod radnim naslovima: “Aerodrom”, “Reciklaža izveštaja”, “Šminkerka”, “Konkursna komisija”…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *