ŽIVOT NA GRANICI – TVOJE KRADUCKANJE ZVUČI POZNATO

        Ako neko do sada nije video pravu narav Ničića prilika je bila onomad kad je krenuo u potpuni obračun sa novinarima. Odabrao je šefove najvećih medija u gradu: T1 (Zamedia) i F kanal. Nije bio lenj da na Fb objavi i njihove slike sa prećutnim pozivom pristašama da ih , kad ih sretnu, malo popljuju, olabave brezone na točkovima, napsuju pa i malko umlate! Mnogo se bre osilio, misli da je već dohvatio muda, znate već čija! Nije mu to prvina, takav je bio i u prvoj vladavini ali je vodio računa da mu „glavni“ mediji i novinari budu na usluzi, ostale ko šiša. Vremena teška, para niotkud i većina novinara je prihvatala položaj slabo plaćenih poslušnika. Velike su zasluge novinara, posebno iz negdašnjeg RTZ, za njegov uspon ali i pad. Mada, on se povrati i ponovo zasede u fotelju a od RTZ ni korova. Ko sa đavolom tikve sadi…..

            Moram da vas upozorim-nemojte da mislite da je u ovakvom bahatom, ponižavajućem ponašanju Ničića prema novinarskom staležu u pitanju samo njegova osveta. Kivan je on na mnoge, sveti se kad kod mu se pruži prilika, ali je zadržao i promil svesti i ponašanja političara. On je krenuo taktikom- Ne lipši magarče do zelene trave. To znači da pusti ovdašnje medijske kuće da se batrgaju mesecima bez dinara iz budžeta, laže ih-biće, te da počnu da otpuštaju novinare i da se na kraju ugase. To je njegov cilj, što se većine lokalnih medija tiče. Nije mi namera da budem advokat ovdašnjih medijskih kuća, nemam nikakve novčane tokove sa njima, (umeju sami dobro da se brane) ali me uznemirava činjenica da vladajuća grupacija u skupštini grada dopušta sebi da ih Ničić tretira kao toalet papir. Odbornici SNS-a, a i ostalih koalicionih partnera su zombirani. Da im pošalje predlog da Timok teče u kontra smeru oni bi ladno usvojili takvu odluku, da ne spominjem konja! Neverovatna je količina neodgovornosti odbornika. Nisu oni odgovorni Ničiću, već onima koji su glasali za njih. Narodu.

            Valja ovoj tužnoj priči dodati i sledeće. Ničić planira da u Zaječar dovede jednu SNS-ovsku televiziju. Njegovi birači su retko na internetu, gledaju turske serije i ostalo medijsko smeće ali su te tv kuće nezameljive u vreme izborne kampanje. Ta, kažu, tv kuća iz Niša, će biti napravljena da „pokrije“ celu Timočku krajinu kao jedan od stožera vlasti. Njihovo je pravo da dovode koga hoće, ali mora im se staviti do znanja da troše naše pare, ne njihove. Ova akcija „disciplinovanja lokalnih medija“ se potpuno uklapa u ponašanje centralne vlasti prema „neposlušnim“ medijima (Novine Vranjske su samo simbol) te je i Ničić dodatno osokoljen da se tako bahato ponaša. U ovom trenutku Ničić vodi sa 1-0 (ne daje pare), ali će rat teško dobiti. Otvara se i pitanje Gitarijade! I tamo je bilo muljanja!?

            Taj manir njegove osionosti se širi. I dalje ne prisustvuje sednicama lokalnog parlamenta, sedi kući ispred ogledalčine i prati društvene mreže. Njegov posao završavaju njegovi doglavnici, što i nije neka muka kad imaš komotnu većinu. Tako ekspresno usvajaju rebalanse budžeta i uteruju mu pare tamo gde treba. Ispade da je najbitnije da ponovo rušimo Pašićevu ulicu (to je napravila njegova nova stranka, SNS, pre dve godine-ministarka Zorana Mihajlović (počasna građanka Zaječara) je sve to otvorila, a sve u smeru, kako reče jedan odbornik-„gde je izgradnja tu je i ugradnja“! Drugi prioritet je Hala sireva! Pijaca još uvek nije završena, gde su liftovi, krov pijace, oprema za parking….? Sve to mora da čeka ali hala sireva je priroritet! Kad se tako radi onda nemojte da vas čudi što sve više mladih ljudi odlazi iz Zaječara. Vrhunac cinizma i bezobrazluka je izgradnja, dovršenje gradskog stadiona. Kome to treba? Olako će dopustiti da se opljačkani FK Timok, pred stogodišnjicu, ugasi. Mora da će on početi da igra fudbal na gradskom stadionu. Jedino što se tu može reći je sledeće: najlakše se krade kad se dodiruju državne (čitaj- naše) pare, pokvareni političari i privatne firme koje izvode radove. Šema je dobro uigrana. Dodatne situacije, naknadni radovi….

            Nećete verovati koja firma ponovo dobija poslove od Ničića. Ma, ne možete da pogodite ni iz prvog pokušaja!!! Kolubara DOO, Mionica. Nećemo valjda da pravimo pitanje što je ova firma gradila i u prvom mandatu po Zaječaru, što su radovi izvođeni traljavo, nekvalitetno. Pijaca, sportska hala u Kotlujevcu…. Stvarno je šteta da firmu sa takvim renomeom ispustimo i da ode da gradi negde drugde. Ako mislite da je činjenica da je vlasnik „Kolubare“ aktuelni kum Ničićev i da je u pitanju sprega korumpiranog političara i tajkunčića iz Mionice sasvim ste u pravu. To jedino ne sme da padne na pamet odbornicima vladajuće većine i organima gonjenja. Razmislite- da li majstora koji vam je unakaradio kuću zovete da je popravlja ili radite sa nekim ko ima dobre reference? Stvarno Ničić misli da smo budale i stalno nam to dokazuje. Meni su stvari bile jasne odmah letos kad je „prefarbao Popovu plažu i doterao desetak kubika nikakvog peska i bajagi sređivao Vanjin jaz! Odmah je krenula pljačka naših para. To je mnogima jasno ali bi trebalo da bude jasno i odbornicima. Seća li se Zankov svojih reči-„lude Ničićeve godine“? Svesrdno učestvuje u njihovoj reprizi! Mogao bi , za promenu, jednom da se seti da postoji i institut ostavke! Za njega i odbornike.

            Stvari su se toliko otrgle kontroli da gubim želju da zezam lokalnu vlast, zaista ubrzano tonemo u bezdan bez povratka. Zankov na skupštini diskutuje i kaže-bez para iz Republike mi smo gotovi, a odmah zatim podržava predlog da se gradi stadion i ono drugo već pomenuto! I ono malo sirotinje uteruje u džep bitangama!

            Opozicija u Skupštini deluje kako to i priliči, ne želim da ih hvalim, ali bi mogli da porazmisle o efektima njihovih reči na skupštini. Malo toga dopre do birača!

            I , šta reći- Kolubara i Timok teku ponovo zajedno u istom smeru, u džepove onih koji nas godinama pljačkaju. Geografija je nebitna, od pare se radi!

            Pronose se glasine da je Ničić toliko visoko plasiran u SNS-u da će ga „povući“ u Beograd. Možda mu zapadne mesto ministra infrastrukture, pa onomad je kupio novo odelo! Šteta bi bila da ne vidi Beograd. Čujem da Mihajlovićka a i Vulin gube san.

            Kako god bilo, vratimo se duhu zezanja- Ako Ničić ode na ministarsko mesto stvorio je on političke naslednike. Zna se, prvi je-akademik Danilo Katić! Vidim da je i on počeo da se kurči na skupštinskim sednicama! A, ako njega nešto spreči tu je specijalac Ofset Miki, čovek koji je trenutno član Gradskog veća u debeloj senci, ali sunce zna da zasija i u mrkloj noći!

P.S. Nešto se mislim, čudi me da mu još nije palo na pamet da na mestu novog mosta kod silosa napravi, vrati, onaj stari i još stariji, most preko Timoka? Novi most je pravljen za vreme vladavine onog što sada leži u Genčićevoj vili!

 

                                                                                     Vlado Madžoski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *