Panel diskusija: Fizičke aktivnosti dece sa smetnjama u razvoju

Udruženje građana “Dečja radost” u Zaječaru organizuje panel diskusiji “Fizičke aktivnosti dece sa smetnjama u razvoju”, koja će biti održana u subotu, 16. septembra, u 11 sati, u sali Sportskog saveza grada Zaječara. 

Ideja za razgovore o ovoj temi proistekla je nakon prošlogodišnjih radionica u sklopu projekta “Dečija prava u priči i praksi” koje je organizovao “Otvoreni klub” iz Niša sa još 8 organizacija iz jugoistočne Srbije, gde su srednjoškolci kao najugroženiju grupu prepoznali decu sa smetnjama u razvoju. 

Gosti na ovom dogadjaju biće prof. Bojan Jorgić sa Fakulteta fizičke kulture iz Niša koji će govoriti o “Fizičkoj aktivnosti dece sa autizmom”, Gordana Milutinović, defektolog SOSO “Jelena Majstorović” koja će pričati o uticaju sporta na razvoj dece sa smetnjama u razvoju, kao i Goran Jovanović iz Medicine sporta, čija će tema biti “Pregled stanja deformiteta kod dece predškolskog uzrasta”.

Nakon tribine možete prisustvovati sportskim aktivnostima na Popovoj plaži “Inkluzivni dan igre” sa početkom u 17 sati. U igrama učestvuju deca iz škola SOSO “Jelena Majstorović” i OŠ “Ljuba Nešić”.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *