Debata SMRTONOSNA ŽURNALISTIKA u Zaječaru

O informisanju, građanima, potrošačima i dobu posle istine, biće reči u ponedeljak 18. septembra u Zaječaru na debati “Smrtonosna žurnalistika” koju organizuju izdavačko preduzeće Clio i Pokret Novi optimizam. Debata u kojoj učestvuju eminentni novinari biće održana u Omladinskom centru, od 18 sati.

Moderator: Vojislav Stevanović, ekonomski novinar;

Sagovornici: Stevan Dojčinović, urednik KRIK-a; Saša Dragojlo, novinar Insajdera; Vladan Radosavljević, medijski analitičar; Suzana Trninić, novinarka, autorka i voditeljka emisije “Kažiprst”; Dušan Vojvodić, novinar i suvlasnik T1; Uvodničarka: Brankica Stanković, novinarka i urednica produkcije Insajder.

Teme koje će biti predmet razgovora u Zaječaru su: jezik novih medija; kako brzina koja je sinonim za internet osnažuje, a kako narušava principe novinarstva; kako efikasno koristiti digitalne alate za kvalitetno informisanje; novinar kao pokretna redakcija; budućnost novinarstva u doba post-istine.

“Smrtonosna žurnalistika – informisanje, građani/potrošači, doba posle istine” biće poslednji u seriji od deset razgovora koje organizuju IP Clio i Pokret Novi optimizam pod nazivom Mediji i Novi optimizam, a u okviru obeležavanja dvadeset godina postojanja edicije Multimedia. Razgovori su do sada realizovani u Novom Sadu, Nišu, Novom Pazaru, Subotici, Užicu, Kragujevcu, Šapcu i Boru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *