Nagrade za najbolje mlade slikare u Majdanpeku

U galeriji hotela Golden Inn u Majdanpeku, danas su uručene nagrade i pohvale učesnicima Konkursa iz oblasti slikarstva za mlade, od 3 do 19 godina iz opštine Majdanpek – MAJDANART 2017. Dobitnici nagrada su Iva Brjazović, Veljko Krišanović, Pavle Radulović i Mirjana Injac.

Konkurs je inače raspisalo Udruženje za umetnost, kulturu i turizam MajdanArt, u saradnji sa Mizyal Gallery Musem iz Gaziantepa u Turskoj.

Nagradni konkurs trajao je od 20. avgusta do 8. septembra a učestvovalo je više od 150 mladih sa teritorije majdanpečke opštine. Selekciju radova, dodelu pohvala i nagrada realizovao je međunarodni žiri.

Svi selektovani radovi ,više od 50, biće dostavljeni Mizyal – Gallery – Museum CHILDREN’S u Turskoj i konkurisaće za učešće i nagrade na 30. Internacionalnal ART COMPETITION u martu 2018. godine. Radovi će biti poslati nakon zatvaranje VIII Međunarodne izložbe “Umetnost u minijaturi MajdanArt 2017”.
 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *