45. HAJDUK VELJKOVI DANI u Lenovcu

U subotu, 12. avgusta u Lenovcu će biti održana 45. tradicionalna kulturno-umetnička i sportsko-rekreativna manifestacija Hajduk Veljkovi dani.

Kako je planirano, manifestacija će početi u jutarnjim satima polaganjem cveća na spomenik Vojvodi Veljku Petroviću u Zaječaru i na spomenik Vojvodi Veljku Petroviću u Lenovcu. Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja u Lenovcu, služiće episkop Timočki gospodin Ilarion sa sveštenstvom i crkvenim horom.

U nastavku programa, biće organizovan turir u malom fudbalu a biće održana i sportska takmičenja za hajdučkog harambašu, štitonošu i bećara. Discipline u kojima će se takmičari nadmetati su bacanje kamena sa ramena, skok u dalj iz mesta, trka seoskim sokacima – 600 metara, penjanje uz drveni stub za što kraće vreme, obaranje na brvnu, bacanje potkovice, prenošenje balvana za što kraće vreme. 

Svečano otvaranje muzeja „Vojvoda Veljko Petrović“ u školi Hajduk Veljko u Lenovcu zakazano je za 12 sati, za kada je predviđena i beseda posvećena junaku Vojvodi Petroviću, uz pratnju etno  horova iz Bora, zdravičara, frulaša, gajdaša i pevača. Nakon toga će uslediti izložba narodnih rukotvorina u Domu kulture u Lenovcu, a u 13 sati biće organizovan i šahovski turnir.

Tačno u 20 sati, na letnjoj pozornici kod igrališta u Lenovcu, počinje večernja priredba. I ove godine, biraće se najlepša hajdučka lepotica, prva i druga pratilja i proglašenje pobednika. 

LINK ZA FAJL » lenovac_pozivnica_2017.pdf


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *