Vražogrnački točak zavrteće se 35. put

Predstojećeg vikenda u Vražogrncu će biti organizovana 35. smotra narodnih običaja “Vražogrnački točak” uz bogat kulturno-umetnički program.

U petak, 4. avgusta u  Etno kući u 17 sati biće otvorena izložba slika Gorana Pejčića, pola sata kasnije izložba domaće radionosti kao i promocija monografije Aleksandra Ace Rašića „Vražogrnac kroz vekove“.

Tradicionalnu smotru narodnih običaja u 20 sati otvoriće dečiji ansambl Kulturno umetničkog društva „Sloga“ iz Vražogrnca, KUD „Zoran Gajić“ iz Rgotine, omladinski ansambl „Sloga“ i KUD „Ljubomir Ivanović Gedža“ iz Kovačevca.

U subotu, 5. avgusta u 15 sati biće otvorena izložba domaće radinosti, za 16 sati predviđen je doček učesnika, dok će od 17 sati početi takmičenje u pripremi gulaša, a od 19.30 defile učesnika. Učestvovaće kulturno umetnička društva: „Sloga“ iz Vražogrnca, „Boki 4. juli“ iz Paraćina, „Vidovdan“ iz Velikog Drenovca, „Biser“ iz Draževca, „Božur“ iz Zvezdana, „Čučuk Stana“ iz Sikola, „Krivelj“ iz Krivelja, „Pervaz“ iz Trgovišta i izvorna folklorna grupa „Valakonje“ iz Bukova.

Organizatori su Centar za kulturu i turizam Grada Zaječara, MZ Vražogrnac i KUD „Sloga“, a pokrovitelj je grad Zaječar.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *