Zaječarske česme ponovo aktuelne (VIDEO)

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničič sastao se danas sa Aleksandrosom Danilidisom, direktorom Heiniken Serbia i Dejanom Vatovićem, direktorom Zaječarske pivare, a bilo je reči o presušivanju arteskih česama u gradu, jer ova kompanija koristi u svojoj proizvodnji dubinske vode. 

Ničić tvrdi da česme nisu presušile zbog bušotine Hotela “Srbija Tis” već da je nekom tada odgovaralo da se tako piše. Grad Zaječar će zajedno sa Hajnekenom uraditi studiju i istraživanje kako bi se došlo do konkretnih saznanja. 

Iz Udruženja “Za česme” koje je i nastalo sa idejom zaštite arteskih česama pre dve i po godine, kažu da poseduju svu potrebnu dokumentaciju i da je Ministarstvo rudarstva i energetike nedvosmisleno utvrdilo da je arteska bušotina hotela dovela do presušivanja pet arteskih česama i zbog toga naložilo zatvaranje bušotine i dalju eksploataciju voda. 

Iz Udruženja “Za česme” očekuju od gradonačelnika Ničića da ih uključi u postupak izrade studije o arteskim česmama jer poseduju i znanje i kontakte koji bi mogli da pomognu.

Ovim povodom, sutra će na T1 televiziji biti specijalna emisija od 19 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *