Uhapšen D.N.(1961) iz Zaječara zbog ilegalne radionice za proizvodnju vatrenog oružja (FOTO)

U nastavku akcije ARES, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru otkrili su ilegalnu radionicu za proizvodnju vatrenog oružja i municije i uhapsili D.N. (1961) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Policija je kod osumnjičenog pronašla i oduzela 56 pušaka različitog kalibra, 28 pištolja i revolvera različitog kalibra, 58 puščanih cevi, 633 inicijalnih kapisli, 853 komada municije različitog kalibra, 217 manevarskih metaka, 590 zrna različitih kalibara, 1929 praznih čaura različitih kalibara, 62 pištoljska kalibara, dva okvira za automatsku pušku, više od četiri kilograma baruta i oko 20 kilograma ispaljenih čaura različitog kalibra. 

Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

+++

Pripadnici zaječarske policije uhapsili su D.R. (1968), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Pretresom stana osumnjičenog, policija je pronašla i zaplenila pet ručnih bombi, automatsku pušku M-70 AB2 sa dva okvira, cev automata sa mehanizmom, cev poluautomatske puške sa celokupnim mehanizmom, cevi sa mehanizmima i zatvaračima za modele “Mauzer M 98”, “Maliher Staer”, “British Endfild mark 4”, “British Endfild mark 3”, dva pištolja, bajonet i 1015 komada municije različitog kalibra. 

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti priveden nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju PU Zaječar

+++

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, u ataru sela Resnik, otkrili su zasad marihuane težine oko četiri kilograma. Policija intenzivno radi na identifikaciji i pronalasku osumnjičenog zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *