Raspušten odbor SNS i u Zaječaru

TRI lokalna odbora Srpske napredne stranke već su raspuštena, a velika čistka narednih dana sprema se u još četiri ispostave ove partije na lokalu – saznaju “Novosti”.

Prema našim informacijama, vrh naprednjaka pokazao je “crveni karton” svojim funkcionerima u Blacu, Velikom Gradištu i Zaječaru, a pred raspuštanjem su i odbori u Užicu, Boru, Bosilegradu, Ražnju… I to je prva faza raščišćavanja u koju je najjača stranka krenula posle analize izbornih rezultata, stanja na terenu i obimnog istraživanja javnog mnjenja.

Rešenjem, koje je potpisao predsednik SNS Aleksandar Vučić, za poverenika stranke u Velikom Gradištu postavljen je advokat Vladimir Štrbac (34). Istom odlukom razrešeni su svi funkcioneri opštinskog odbora i raspušteni svi mesni odbori. Štrbac je od svog prethodnika već preuzeo pečat i ključeve prostorija, a ovih dana očekuje se i zvanična primopredaja dužnosti. Sličan scenario sprema se i u drugim odborima čiji je rad ocenjen kao – nezadovoljavajući.

– Glavni razlog za raspuštanje odbora u Zaječaru i Užicu su loši rezultati na izborima. Ostali odbori, u kojima ćemo izvršiti kadrovske promene, nisu pokazali dovoljan angažman u radu s članstvom i građanima – kaže, za “Novosti” Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS.

PREMA nezvaničnim informacijama, Vučić je na nedavnom sastanku najžešće kritikovao predsednika borskih naprednjaka Blagoja Spaskovskog, inače direktora RTB “Bor”. I taj lokalni odbor se našao na spisku onih koji će dobiti novo rukovodstvo.

Nova “seča” na lokalu usledila je posle nedavnog sastanka, koji je Vučić održao sa 850 šefova lokalnih odbora, a na kojem je analiziran njihov rad. Predsednik SNS je tada oštro kritikovao pojedine stranačke kolege što se ne angažuju dovoljno, a zamerio im je da se “kite” njegovim imenom.

Naš izvor prenosi da su naprednjaci rešili da u narednom periodu češće “pretresaju” stanje na lokalu, posebno zbog prijava koje stižu u centralu o funkcionerima koji su se osilili. Vrh stranke je odlučio da svoje redove očisti od takvih kadrova, kojima su više puta slate opomene pred isključenje.

 

PREUZETO: http://www.novosti.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *