Na sednici Gradskog veća u Zaječaru razmatran šestomesečni izveštaj o izvršenju budžeta za 2017. (VIDEO)

Na današnjoj sednici Gradskog veća razmatrana je koncesija za linijski prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju i većnici su odlučili da neće biti raspisivan tender svake godine već da će biti potpisan dugogodišnji koncesivni ugovor javno privatnog partnerstva jer se tako dobija jeftiniji i sigurniji prevoz.

Takođe su usvojene tačke koje se tiču nacrta rešenja o razrešenju i imenovanju predsednika i članova upravnog i nadzornog odbora Centra za socijalni rad i Sportsko poslovnog centra Timok doo, s tim što je naglašeno da je Sportski centar preduzeće koje mora biti naknadno pravno uobličeno.

Na sednici je predloženo da se smanji broj izvršilaca Centra za socijalni rad čiji rad se finansira iz budžeta grada. A pošto se na konkurs koji je raspisan za sufinasiranje projekata verskih zajednica niko nije javio prihvaćen je predog da se konkurs ponovi.

Većnici su dali ovlašćenje gradonačelniku da isplati dug za obavljene usluge Zavodu za javno zdravlje “Timok”  koji se gomilao od 2013. godine, pri čemu je i sud naložio izmirenje ovih obaveza.

Danas je na veću razmatran i izveštaj o izvršenju budžeta za prvu polovinu 2017. godine. O šestomesečnom izvršenju budžeta govorila je Gabrijela Rituper Begić, izvestilac iz Službe finansija a ovu tačku komentarisao je i gradonačelnik Boško Ničić.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *