The Cult napunio zaječarski stadion druge večeri 51. Gitarijade

Drugo veče zaječarske Gitarijade otvorili su prošlogodišnji pobednici Gitarijade po odluci žirija Hadži prodane duše iz Užica. Oni su svirali pesme sa svog prvog albuma koji će izaći uskoro, a čije su snimanje i izdavanje osvojili pobedom na prošlogodišnjem festivalu.

Nakon njih, publici se predstavilo i drugih 8 polufinalista, a odlukom žirija, u finale 51. Gitarijade plasirala su se 4 benda: Ki iz Kumanova, Amnezija iz Beograda, Oposite Way iz Niša i Plutonija iz Beograda.

Usledio je dugoočekivani spektakl pred prepunim stadionom. Nastupio je The Cult i vrlo dobro poznati hitovi koje je publika pevala zajedno sa bendom. U jednom trenutku Jan Estberi je iz publike uzeo srpsku zastavu i ogrnut njome nastavio nastup. Drugo veče, zatvorio je Dejan Cukić sa svojim Spori ritam bendom.

Večeras je finalno veče 51. zaječarske Gitarijade, a program će u 21 sat otvoriti Generacija 5, nakon njih sledi nastup 8 demo bendova, finalista ovogodišnje Gitarijade, a dok žiri bude donosio odluku o ovogodišnjem pobedniku, nastupiće i večerašnji hedlajneri Nazareth. Ovogodišnju 51. zaječarsku Gitarijadu, prema programu bi trebalo da zatvori zaječarski bend Huti Ota Tre, inače jedni od pobednika Gitarijade po oceni publike.

 

 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *