PRVO VEČE 51. ZAJEČARSKE GITARIJADE (VIDEO)

Sinoć je u Zaječaru počela 51. Gitarijada. Više hiljada posetilaca uživalo je u nastupu osam polufinalnih demo bendova i revijalnih gostiju Riblje čorbe i Bajage i instruktora. Za subotnje finale plasirali su se Antidepresiv iz Kikinde, Aritmia iz Beograda, Bob rok iz Jagodine i Ljudi u glavi iz Trstenika. 

Večeras osim nastupa ostalih osam polufinalista, zvezde večeri svakako biće britanski bend THE CULT.

Nakon više od pola veka tradicionalne zaječarske Gitarijade i 40-ak nastupa na njoj, Bora Čorba je poručio vernoj publici da će on i dalje pevati. Ipak, mesta u rokenrolu ima za sve i najvažnije je da dolaze mlade generacije koje on i Riblja čorba podržavaju, a Gitarijada je njihovo pravo mesto da se pokažu i dokažu…

„Neka sviraju, neka rade i neka trpe, koliko god to bilo teško i mučno jednog dana će sve to doći na svoje“ rekao je Bora Đorđević. Gitarista Miša Aleksić dodaje: „Bitni su ovi klinci što izađu na binu i što sviraju i što imaju nove pesme i što se bore, zato zaječarska Gitarijada treba da opstane.”

Nakon rokenrol zvezda koje vole sve generacije, na velikoj bini 51. Gitarijade nastupilo je prvih 8 polufinalista iz Kikinde, Zrenjanina, Beograda, Jagodine, Niša, Raške i Trstenika. Publika je uživala i bodrila svoje favorite.

Bajaga i instruktori uveli su publiku oko ponoći u malo romantičniji rok, a frontmen grupe u press kutku najavio je novi album. U međuvremenu, žive svirke su nezamenljivi deo rokenrol priče koja sa Instruktorima traje 33 godine, rekao je Bajaga novinarima:

„Živa svirka je živa svirka, ona je svaki put drugačija i možda je u tome ta neka čar. Kad svira kompjuter onda je to uvek isto, a kad svira čovek onda to ne može da bude isto i to je ta prednost. I uvek je lepota bila u tim sitnim greškama“

I ovogodišnja zaječarska rok fešta ima Rokonačelnika, to je Radomir Mihailović Točak koji je simbolični ključ grada na tri dana, primio uoči početka manifestacije, a sa bine poručio publici:

„Tema ovogodišnje Gitarijade je da se ona vrati tamo gde je bila“

Večeras osim nastupa ostalih osam polufinalista, u revijalnom delu sviraju Hadži prodane duše, a zvezde večeri svakako biće britanski bend THE CULT.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *