Skupština Zaječara: Većinom glasova odbornika usvojen završni račun za 2016.

U Zaječaru je u toku sednica skupštine grada zakazana po hitnom postupku, zbog toga što, kako je istakao predsednik Skupštine Stefan Zankov, danas ističe rok za predaju Završnog računa za 2016. godinu. Opozicija je primetila da se u sazivanju Skupština nastavlja po staroj tradiciji koju je uveo Saša Mirković da se radi po hitnom postupku i da opravdanje za to ne postoji.

Na sednici je formirano pet odborničkih grupa „Česme“, “Pobeda za naš grad dr Nenad Ristović“, „Boško Ničić- Pokret za Krajinu“, „Srpska napredna stranka“ i „Ivica Dačić- SPS, Jedinstvena Srbija“.

Većinom glasova odbornika usvojen je završni račun za 2016. godinu, dok je tačka 4 dnevnog reda, koja se odnosi na izmenu Prostornog plana teritorije grada i koja podrazumeva i izveštaj o novom groblju, izazvala komentare opozicije koja smatra da treba utvrditi motive i odgovornost zasto se groblje gradilo na neadekvantom mestu i na zemlji treće i četvrte, a ne prve kategorije. Boban Pogarčić iz odborničke grupe „Česme“ obećao je da će se time baviti u narednom periodu, jer Zaječaru preti ekološka katastrofa.

Novi odbornici verifikovali su svoje mandate a trenutno je na dnevnom redu pretres amandmana koje su uložili odbornici grupe „Pobeda za naš grad dr Nenad Ristović“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *