Veliki test za osmake. Mala matura 14, 15. i 16. juna

Danas je poslednji nastavni dan za učenike osnovnih škola a osmake očekuje završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika koji će polagati 14. juna od 9 do 11 sati. Sutradan, 15. juna u isto vreme polagaće test iz matematike, dok se 16. juna polaže kombinovani test koji sadrži pitanja iz fizike, hemije, istorije, geografije i biologije.

Već 18. juna biće poznati prvi preliminarni rezulatati po školama, dok se 23. očekuje proglašenje konačnih rezultata završnih ispita. Na osnovu uspeha u školi moguće je ostvariti ukupno 70 bodova, dok mala matura nosi maksimalno 30 bodova.

24. i 25. jun rezervisni su za popunjavanje i predaju liste želja učenika za određene škole a nakon žalbi i ispravki, 3. jula biće poznat zvaničan rezultat raspodele đaka po školama i obrazovnim profilima. Istog dana objavljuje se i broj slobodnih mesta za drugi krug upisa. 4. i 5. jula je upis učenika u srednje škole.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *