Promocija jubilarne 50. Buktinje u Negotinu

U kafe klubu CINEMA u Negotinu održana je promocija jubilarnog 50. broja časopisa za književnost, umetnost i kulturu Buktinja. Tema jubilarnog broja Buktinje je buntovna i uticajna umetnost i kroz taj rakurs je obrađeno više oblasti i tema, a časopis su predstavili: Miljan Ristić, glavni urednik časopisa, Saša Skalušević Skala, član redakcije i autori: Tamara Lucić Dinić, Branislav Radulović, Dragoljub Firulović Džo i Isidor Igić.

 Akcenat je stavljen na rock and roll i punk kao muzičke pravce, ali i kao odnos prema životu, kao ideja i filozofija. Shodno tome, pisano je o muzici, filmovima, književnosti. Objavljeni su radovi pobednika 24. Pesničkih rukoveti.

Jubilarna Buktinja satkana je od poezije, priča, eseja, recenzija, prevoda… Obrađen je razvoj rock and rolla u Negotinu i predstavljeno je preko 60 negotinskih bendova, počevši od sredine pedesetih godina prošlog veka, pa do današnjih dana. Takođe, objavljeni su i tekstovi pesama 9 negotinskih bendova. Na taj način obuhvaćeno je nekoliko stotina autora i muzičara iz Negotinske Krajine. To je bio osnovni cilj, da jubilarna Buktinja bude svojevrstan omaž tim ljudima, a samim tim i rock and rollu, undergroundu, tj. onom drugom Negotinu koji se često oslovljava i kao NITOGEN. Iz tog razloga promocija je i bila koncipirana kao jednovečernji muzički festival. Bio je to spoj pisane reči i muzike, spoj književnosti i rock and rolla. 

U toku promocije kantautor i muzičar iz Majdanpeka, Isidor Igić je na akustičnoj gitari svirao svoje pesme, a nakon toga je usledio i koncert negotinskih bendova: Badmash, Storm i Fubar.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *