Monografija Zorana Čelikovića vraća nas pola veka unazad i upoznaje sa prvom generacijom Tehničke škole u Zaječaru

Danas je u biblioteci Teničke škole u Zaječaru predstavljena monografja prve generacije ove škole koja je od 1966. do 1970. godine ovde pohađala časove. Autor je Zoran Čeliković, i sam đak ove generecaji koji kaže da su u knjizi podaci o tome koliko je bilo odeljenja i đaka u trenutku otvaranja škole i koji profesori su bili predavači, ali pored toga priča nas vodi i kroz život koji se odvijao  van škole. Zanimljive su bile šetnje korzoom i zajednički provodi učenika.

Ono što je prema rečima Čelikovića naročiti važno je to što su ih profesori naučili da funkcionišu kao jedan tim, da pomažu jedni drugima te se to pokazalo kao vrlo korisno i u daljem životu koji je usledio nakon školovanja.

Direktor škole, Goran Stanković na samom otvaranju promocije poručio je da je ovo knjiga koja je počela da se piše pre 50 godina, 12. septembra 1966. godine kada je škola počela sa radom, ali da se ona i dalje piše. Dodao je da je monografija prve generacije dobar motiv za sadašnje učenike da se oni u budućnosti takođe upuste u pisanje neke nove priče o njihovoj školi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *