Očuvati autentičnu narodnu umetnost glavni cilj manifestacije “Potekla voda studena”

Najbolji izvođači sa devete smotre narodnog stvaralaštva “Potekla voda studena” koja je danas održana u Zaječaru, svoj grad predstavljaće na Saboru izvornog narodnog stvaralaštva u Topoli, ova manifestacija je inače deo  54. Oplenačke berbe koja se održava na jesen. A cilj zaječarske smotre, kao i proteklih osam godina bio je prikazati autentičnu narodnu umetnost i promovisati narodno stvaralaštvo.

U organizaciji Centra za kulturu i turizam grada Zaječara “Potekla voda studena” je najznačajnija manifestacija u ovoj oblasti koja je danas predstavila nekoliko kulturno umetničkih društava, pevačke grupe, instrumentalne i vokalne soliste. “Dens” koji se održava svake Lazareve subote u Gradskovu gde se predstavljaju najmlađi izvođači, zajedno sa smotrom “Potekla voda studena” omogućava da se selektuju najbolji, koji će promovisati igru i muziku našeg kraja širom Srbije i van njenih granica.

 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *