IZBORI I KOMARCI

Neke stvari su nam baš neizbežne ove godine. Počesmo sa redovnim predsedničkim a nastavismo sa  poluredovnim lokalističkim izborima, a posle sve te frke čekaju nas- komarci. Da, drugovi komarci i , što je ustvari opasno- drugarice komarice!

Ako me neko pita kakve veze imaju ove pojave, kako su povezan, sa našim životima, mogu da  obavestim da je teško utvrditi ko nanosi više štete i boleština-loš gradonačelnik i njegova kilava ekipa ili roj opakih komarica ! 

O predsedniku države neću da arčim reči-em je on daleko od mene, em sam ja mnogo daleko od njega (prepuštam ga beogradskim alama), već ću se i dalje  držati prizemlja vlasti. A tamo su i komarci. Neko mi reče da oni lete do petog sprata i ni sprat više.

I dok se političari u Zaječaru lagano (opušteno) dogovaraju, pregovaraju šta će kome pripasti i dok GIK (Gradska izborna komisija) i dalje nigde ne žuri- komarcima se žuri. Počeli su da žestoko navaljuju. Izgleda da ih honorari (GIK) koje će dobiti usporavaju u podeli mandata (tek tada kreće rok za sabiranje skupštine) a u tome nisu nevini ni članovi Privremenog organa. I njima odgovara da sve ide polako. Pa, na državnim su jaslama!

Da se ja lepo vratim , što bi rekli u mom selu, na sabdžekt. Oni sa dužim pamćenjem se dobro sećaju da je pre par decenija i ranije lokalna vlast svake godine plaćala aeroplan da nas spasi pošasti od komaraca. Da ih ovde ogovaram (prenose boleštine, ujedaju, svrbi) nema potrebe. Čak i akademici Katić i Đergović znaju kakva je to društvena i individualna opasnost. Godinama su ih likvidiravali iz vazduha ali ne mogu da se setim kad su vlasti prestale to da rade. Skupo, rekoše. A deset hiljada mesečno za bangavu rukometašicu-prava investicija! Ostavili su nas na milost i nemilost skoro stelt neprijateljima iz vazduha. Pevaljke i drpisanje naših para je bio prioritet.. Zalagivali su nas nekim kombijima iz kojih su kao prskali komarce ali, to čak i pomenuti akademici znaju, od toga slaba vajda. Reče mi jedan stručan čovek-samo aeroplan lišava života većinu komaraca.

Da ne brbljam previše, ajde da se Privremeni organ proslavi i spasi Zaječar ove bede. Da i oni i komarci odu o jednom trošku. Mislim, da plate avion da ih popprska (komarce), ne da oni zbrišu u Kazablanku, već da odu svojim kućama i bave se nekim poštenim poslom.

Smatram, mnogo je bolje da poprskamo komarce nego da naprskamo Privremeni organ, desiće se da se uvošte i ostanu na vlasti još jedan privremeni mandat.

Novu (buduću) vlast ovom prilikom ne spominjem, može da se desi čudo! O njima, ma, biće puno prilika. Nigde ne žurimo, opušteno.

 

 

Vlado Madžoski

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *