Vacuum uživo u Omladinskom centru večeras od 22 sata

Završetak koncertne sezone u Omladinskom centru pripao je bendu Vacuum koji će nastupiti večeras od 22 sata. Kao predgrupa nastupa zaječarski ad hoc bend, okupljen samo za ovu priliku. Ulaz 100 dinara. Sav prihod od prodatih ulaznica će biti iskorišćen za kupovinu neophodne muzičke opreme za potrebe sobe za probe bendova u okviru Omladinskog centra.

Zaječaraski sastav Vacuum je osnovan marta 2014. godine u formi trija. Izvorna ideja, koja je kasnije i realizovana, jeste kreiranje i izvođenje instrumentalne muzike kroz koju će biti implementirani uticaji alter rocka, punka, funka i elektronike.

Sadašnju postavu čine iskusni zaječarski muzičari Dejan Nikolić (gitara), Marko Ranđelović (bas gitara) i Ivan Andrejević (bubanj). Godinu i po nakon osnivanja, Vacuum su snimili album pod imenom “Prologue” na kome se našlo devet instrumentalnih tema. “Prologue” je prvobitno objavljen u izdanju kultne hrvatske kuće Slušaj najglasnije, a potom se našao i u katalogu sve aktivnije etikete Nocturne media. Album je do sada naišao na pozitivne kritike recenzenata i publike.

 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *