Sadašnji i nekadašnji zaječarski Gimnazijalci obeležili jubilej svoje škole (FOTO)

Obeležavanje jubileja Gimnazije u Zaječaru, 180. godina od osnivanja ove obrazovne ustanove, počelo je septembra prošle godine da bi večerašnja svečana akademija, održana u Pozorištu “Zoran Radmilović”, na neki način sublimirala sve dosadašnje događaje posvećene proslavi godišnjice. Prikazan je film o istorijatu Gimnazije a nakon toga na sceni su se smenjivale glumačke minijature, moderni ples, klasična muzika i savremeni zvuk blizak mlađim generacijama.

Na akademiji se sadašnjim i bivšim učenicima, kao i aktuelnim i penzionisani profesorima i svim ostalim gostima, obratio direktor Srđan Stanojević koji je rekao da je Gimnazija uvek bila rasadnik velikih ličnosti, da taj prosec traje i danas i da će se zasigurno odvijati i u budućnosti. 

Svečanoj akademiji prisustvovala je i savetnica ministra prosvete Snežana Marković, bivša učenica zaječarske Gimnazije kojoj je uručena zahvalnica. Ona je istakla da je Gimnazija jedna od šest najstarijih u Srbiji i da je to škola koja je oduvek imala svoj identitet.

Skupu u zaječarskom pozorištu prethodila je svečana sednica nastavničkog veća, nakon čega su profesori zajedno sa đacima prošetali do nekadašnje matične zgrade Gimnazije u kojoj je danas smeštena osnovna škola “Ljuba Nešić”. Na ovom mestu poručeno je da je ovo jedina gimnazija u Srbiji koja je izmeštena iz svoje zgrade.

Za kraj večeri organizovan je susret generacija u hotelu “Srbija-Tis”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *