Od 12. do 14. maja WebDan konferencija u Zaječaru i Boru

U petak 12. maja, u Zaječaru se otvara 5. WebDan konferencija o Internet preduzetništvu, a u godini u kojoj proslavlja mali jubilej, prvi put biće organizovana u dva grada. Petu godinu za redom Bor će biti domaćin ovog IT događaja, dok će WebDan konferencija prvi put biti realizovana i u Zaječaru. Od 12. do 14. maja, u muzičkim školama u Zaječaru i Boru biće organizovana predavanja i paneli, a učešće na konferencije prijavilo je preko 400 mladih iz Timočke Krajine, ali iz drugih gradova Srbije.

Prvi panel biće posvećen CoWorking prostorima iz ugla osnivača. Govornici prvog panela biće Nenad Stojanović Deli prostor Niš, Ivan Brkljač Mokrin House Mokrin i Goran Radisavljević Pomak prostor Zaječar, dok će na drugom panelu priliku da se predstave imati lokalne zvezde Željko Mihajlović 3D umetnik, Sava Ristić – iTutorGroup i Miljan Džudović Insight Developmental Team. Završno predavanje prvog dana konferencije na temu Instagram, održaće Nenad Božidarević zaposlen u kompaniji Facebook.

Drugi dan Konferencije WebDan biće realizovan u Boru, u Sali Muzičke škole. Učesnici konferencije imaće priliku da čuju predavanje o Web preduzetništvu, o Finansijama i preduzetništvu, o blogovanju i novinarstvu, kao i o svetu programiranja. 

Učesnici 5. WebDan konferencije imaće priliku da posete kasnoantički lokalitet “Felix Romuliana”. Pored toga što predstavlja jedan od najznačajnihi kulturno-istorijskih spomenika Timočke Krajine, organizatori su odabrali Romulijanu za izlet zbog multimedijalnog infomacionog i edukativnog centra, koji od 2016. godine čini sastavni deo ovog kasnoantičkog lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a.

Kao i prethodnih godina, tako će i ove biti organizovana WebNoć u okviru koje će kragujevački bend Kepa i Free Spirits, predovđeni Kepom bunjarem kultnog benda Smak, biti zadužen za dobru atmosferu i dobro raspoloženje učesnika konferencije.

Konferenciju WebDan realizuje Timočki omladinski centar u partnerstvu sa Udruženjem WebDan, kroz istoimeni projekat, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *