Preminuo Miodrag Zdravković – spiker koji je objavio “Umro je drug Tito” (VIDEO)

Jedan od najpoznatijih srpskih i jugoslovenskih spikera Miodrag Zdravković preminuo je u 90. godini u Beogradu, preneo je večeras RTS. Miodrag Zdravković je rođen 1927. u selu Rgotini. Završio je gimnaziju u Zaječaru, studirao u Beogradu.

Prvi spikerski koraci bili su u “Filmskim novostima”, a posle jake konkurencije na audiciji, primljen je u Radio Beograd 1954. godine.

Na Televiziju je prešao 1960. godine i odmah se izdvojio svojom pojavom i umećem saopštavanja.

Dostojanstveno, odmereno, svojom ozbiljnošću potvrđivao je vest koju čita, pa je tako i postao “spiker za važne vesti”.

Čitao je prve vesti o atentatu na Džona Kenedija. Tokom tragičnih događaja u Čehoslovačkoj, avgusta 1968. godine, proveo je puna tri sata u studiju saopštavajući neprekidno pristigle vesti; slično se ponovilo i tokom Konferencije nesvrstanih u Kairu.

Nesumnjivo najneugodniju dužnost u okviru svog radnog mesta i u svojoj sveukupnoj blistavoj spikerskoj karijeri imao je u nedelju, 4. maja 1980, kada je, posle kratkog i neuobičajnog prekida programa, saopštio naciji vest o smrti Josipa Broza Tita.

Miodrag Zdravković je i uređivao TV Dnevnik RTS-a.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *